Your Uninstaller 7.5 - Software-resten elimineren doe je zo

© PXimport

Your Uninstaller 7.5 - Software-resten elimineren doe je zo

Geplaatst: 29 januari 2015 - 09:34

Aangepast: 24 november 2022 - 11:12

Maikel Dijkhuizen

De verwijdermodule in het Configuratiescherm wist niet altijd alle bestanden van een softwarepakket. Irritant, want je wilt niet dat er nog allerlei resten achterblijven wanneer je een programma niet meer gebruikt. De makers van Your Uninstaller beweren dat dit tooltje helpt om alles op te ruimen.

Voordat je met Your Uninstaller aan de slag gaat, is het verstandig om eerst een volledige back-up te maken. Het geringe risico bestaat namelijk altijd dat een externe verwijdertool te rigoureus te werk gaat en onverhoopt de verkeerde bestanden weggooit. Your Uninstaller is vooral een handig hulpmiddel wanneer de software zich niet volledig laat verwijderen vanuit het Configuratiescherm. En dat is vaker het geval dan je denkt! Als je bijvoorbeeld de map Program Files eens onder de loep neemt, is de kans groot dat je complete mappen van reeds verwijderde programma's tegenkomt. Ook op andere plekken blijven er geregeld dataresten achter, die bij elkaar opgeteld behoorlijk wat opslagruimte opeisen.

 

© PXimport

Bepaal hoe intensief Your Uninstaller op zoek gaat naar restbestanden.

Programma's verwijderen

Het programma laat direct zien welke software er allemaal op het systeem aanwezig is. Zodra je een softwarepakket aanwijst dat je wilt verwijderen, heb je de keuze uit verschillende wisopties. Standaard staat Normal Mode aangevinkt. De software wordt eerst op de normale manier verwijderd, waarna Your Uninstaller een scan van het register en de mappenstructuur van Windows uitvoert. Op deze wijze probeert het programma achtergebleven data te traceren.

Via Safe Mode en Super Mode is het ook mogelijk om een snelle respectievelijk uitgebreide scan uit te voeren. Hoe intensiever je het tooltje laat zoeken, hoe meer tijd deze taak in beslag neemt.

 

© PXimport

Your Uninstaller spoort ook registersleutels op die je niet meer nodig hebt.

Resultaat

Your Uninstaller doet zijn werk naar behoren, al is er wel ruimte voor verbetering. Van de programma's Spotnet en Qobuz Desktop is bijvoorbeeld bekend dat er na deïnstallatie behoorlijk wat resten achterblijven. Nadat we via Super Mode een scan hebben gestart, vinden we in de Users-map nog resten. Ondanks het feit dat de meeste overblijfselen zijn verwijderd, is dat toch een beetje teleurstellend. Your Uninstaller controleert namelijk niet de volledige mappenstructuur van Windows, maar checkt in plaats daarvan alleen een aantal standaardlocaties.

 

© PXimport

Niet alle programma's staan in de softwarelijst van Windows, maar gelukkig kan Your Uninstaller ze alsnog verwijderen.

6,0

Ons oordeel

Pluspunten

Snelle scanfunctie

Simpel in gebruik

Minpunten

Gebruikersomgeving

Verwijdert niet alles

Slechte vertaling

Conclusie

Your Uninstaller 7.5 -------------------- **Prijs** Circa € 35,- **Taal** Nederlands **OS** Windows Vista/7/8 **Website** [www.ursoftware.com](http://www.ursoftware.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten