Your Uninstaller 7.5 - Software-resten elimineren doe je zo

Door: Maikel Dijkhuizen | 29 januari 2015 11:34

Apps & Software

De verwijdermodule in het Configuratiescherm wist niet altijd alle bestanden van een softwarepakket. Irritant, want je wilt niet dat er nog allerlei resten achterblijven wanneer je een programma niet meer gebruikt. De makers van Your Uninstaller beweren dat dit tooltje helpt om alles op te ruimen.

Score
60
 • Pluspunten
 • Simpel in gebruik
 • Snelle scanfunctie
 • Minpunten
 • Slechte vertaling
 • Verwijdert niet alles
 • Gebruikersomgeving

None

Your Uninstaller 7.5

Prijs

Circa € 35,-

Taal

Nederlands

OS

Windows Vista/7/8

Website

www.ursoftware.com

Voordat je met Your Uninstaller aan de slag gaat, is het verstandig om eerst een volledige back-up te maken. Het geringe risico bestaat namelijk altijd dat een externe verwijdertool te rigoureus te werk gaat en onverhoopt de verkeerde bestanden weggooit. Your Uninstaller is vooral een handig hulpmiddel wanneer de software zich niet volledig laat verwijderen vanuit het Configuratiescherm. En dat is vaker het geval dan je denkt! Als je bijvoorbeeld de map Program Files eens onder de loep neemt, is de kans groot dat je complete mappen van reeds verwijderde programma's tegenkomt. Ook op andere plekken blijven er geregeld dataresten achter, die bij elkaar opgeteld behoorlijk wat opslagruimte opeisen.

Bepaal hoe intensief Your Uninstaller op zoek gaat naar restbestanden.

Programma's verwijderen

Het programma laat direct zien welke software er allemaal op het systeem aanwezig is. Zodra je een softwarepakket aanwijst dat je wilt verwijderen, heb je de keuze uit verschillende wisopties. Standaard staat Normal Mode aangevinkt. De software wordt eerst op de normale manier verwijderd, waarna Your Uninstaller een scan van het register en de mappenstructuur van Windows uitvoert. Op deze wijze probeert het programma achtergebleven data te traceren.

Via Safe Mode en Super Mode is het ook mogelijk om een snelle respectievelijk uitgebreide scan uit te voeren. Hoe intensiever je het tooltje laat zoeken, hoe meer tijd deze taak in beslag neemt.

Your Uninstaller spoort ook registersleutels op die je niet meer nodig hebt.

Resultaat

Your Uninstaller doet zijn werk naar behoren, al is er wel ruimte voor verbetering. Van de programma's Spotnet en Qobuz Desktop is bijvoorbeeld bekend dat er na deïnstallatie behoorlijk wat resten achterblijven. Nadat we via Super Mode een scan hebben gestart, vinden we in de Users-map nog resten. Ondanks het feit dat de meeste overblijfselen zijn verwijderd, is dat toch een beetje teleurstellend. Your Uninstaller controleert namelijk niet de volledige mappenstructuur van Windows, maar checkt in plaats daarvan alleen een aantal standaardlocaties.

Niet alle programma's staan in de softwarelijst van Windows, maar gelukkig kan Your Uninstaller ze alsnog verwijderen.

3 Reactie(s) op: Your Uninstaller 7.5 - Software-resten elimineren doe je zo

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 29 januari 2015 17:05 Anoniem
  Scoort dus onvoldoende, zoals vermeld een beetje teleurstellend. en dat voor een betalend product.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 januari 2015 22:35 Anoniem
  Revo uninstaller. Werk er al jaren mee en daarnaast nog het gratis zeer handige zoekprogramma 'everything", dat NIET indexeert zodat het dan ook een zeer lage inpact heeft, en waarmee men overige restjes kan verwijderen want soms maakt een progje bepaalde mappen aan na de installatie en dat weten uninstallers ook niet maar je kan ze dan even handmatig zoeken en verwijderen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 februari 2015 10:43 Anoniem
  Totaal overbodig artikel dat niet echt iets toevoegt.
  Ik verwachte een handleiding om nu eens echt af te rekenen met achterblijvende troep na deinstallatie van software, inplaats daarvan krijg ik een klaagzang over een betaald product wat niet naar behoren werkt.
  Had dan op zijn minst alternatieven aangedragen. De kop van dit artikel wekt valse hoop namelijk.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.