YouTube-afspeellijsten downloaden

Door: Robbin Ooijevaar | 15 november 2011 16:29

Apps & Software

Er zijn tal van programma's waarmee u filmpjes van YouTube kunt downloaden en opslaan op uw eigen computer. BYTubeD is een bijzondere variant omdat u hiermee meerdere YouTube-filmpjes in één keer kunt binnenhalen. Dit kan een verzameling filmpjes van iemand anders zijn, of een eigen afspeellijst.

1. Uitbreiding voor Firefox

De volledige naam van BYTubeD luidt 'Bulk YouTube video Downloader'. Het betreft een uitbreiding voor Firefox. BYTubeD 'ziet' alle YouTube-filmpjes op een webpagina, waarna u deze kunt downloaden. Dit maakt het eenvoudig om bijvoorbeeld een eigen YouTube-afspeellijst te downloaden. BYTubeD bewaart de filmpjes als losse video-bestanden. Ook zonder een eigen afspeellijst kunt u BYTubeD gebruiken, bijvoorbeeld om alle filmpjes vanuit een YouTube-kanaal binnen te halen. Het is goed om een aparte map aan te maken voor de binnen te halen YouTube-filmpjes. Maak bijvoorbeeld de map Mijn YouTube downloads aan op uw bureaublad. Open Firefox en surf naar Mozilla Addons, de standaardwebsite voor alle Firefox-uitbreidingen. Zoek op BYTubeD en installeer de uitbreiding. Voordat u BYTubeD kunt gebruiken, dient u de webbrowser te herstarten.

U installeer de Firefox-uitbreiding BYTubeD via https://addons.mozilla.org.

2. Downloaden

Open nu uw YouTube-afspeellijst of een pagina op YouTube waar één of meerdere filmpjes op staan die u wilt downloaden. Klik met de rechtermuisknop op een lege plek op het scherm en kies BYTubeD. De uitbreiding wordt nu gestart. U moet eenmalig twee instellingen veranderen. Bepaal onder in beeld de kwaliteitsinstelling voor de downloads: High / MP4>FLV. Geef met de knop Browse aan waar u de filmpjes wilt bewaren, bijvoorbeeld in de map 'Mijn YouTube downloads' die u bij de vorige stap hebt aangemaakt. BYTubeD toont een overzicht van alle YouTube-filmpjes op de huidige pagina. Klik het filmpje aan dat u wilt downloaden. U kunt meerdere filmpjes selecteren door de Ctrl-toets ingedrukt te houden terwijl u de filmpjes aanklikt. Gebruik de toetscombinatie Ctrl+A om alle filmpjes in één keer te selecteren. Klik op Start om BYTubeD aan het werk te zetten en de filmpjes te downloaden.

Houd de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u de filmpjes aanklikt die u wilt downloaden.

3. Afspelen en kopiëren

Het downloaden van de filmpjes kan enige tijd in beslag nemen. BYTubeD bewaart het eindresultaat als losse mp4-bestanden in de opgegeven map ('Mijn YouTube downloads' op uw bureaublad). De filmpjes zijn eenvoudig te herkennen omdat BYTubeD voor de bestandsnaam de YouTube-titel overneemt.

Dubbelklik op een filmpje om het af te spelen met uw standaard-afspeelsoftware. Vrijwel alle smartphones kunnen overweg met de mp4-indeling. Zo kunt u de filmpjes onderweg ook bekijken als u geen internetverbinding hebt. De manier waarop u de bestanden op uw toestel krijgt, verschilt per merk en type. In het meest gunstige geval kunt u de mp4's naar een geheugenkaart kopiëren. U kunt ook de speciale beheersoftware van uw toestel gebruiken, zoals iTunes (iPhone) of KIES (Samsung Android).

BYTubeD bewaart de filmpjes als mp4-bestanden, een video-indeling waar vrijwel alle afspeelapparatuur mee overweg kan.

0 Reactie(s) op: YouTube-afspeellijsten downloaden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.