YouTube-afspeellijsten maken met Youtify

Door: Evi Maquoi | 05 augustus 2011 12:08

Apps & Software

YouTube is een ontzettend uitgebreide verzameling van muziekvideo's maar de functie om afspeellijsten te maken laat te wensen over. Zo móet u bijvoorbeeld al over een account beschikken. Wilt u gewoon naar muziek uit de YouTube-database luisteren? Dan biedt Youtify een oplossing. Met deze gratis dienst kunt u zonder account afspeellijsten maken en bewaren.

Wanneer u voor het eerst naar de Youtify-website surft, ziet u in de linkerkolom twee afspeellijsten: Top 100 en Best of YouTube. U kunt de playlist uiteraard afspelen, maar interessanter is om een eigen afspeellijst te maken. Dit kan erg eenvoudig via de knop New playlist in de linkerkolom. Vervolgens kunt u nummers zoeken door de naam van de artiest of het nummer in de zoekbalk in te voeren. Items aan uw playlist toevoegen kan erg eenvoudig via drag en drop. Via het rechtermuisknopmenu kunt u bovendien een snelkoppeling vinden naar de YouTube-clip, vergelijkbare muziek zoeken of andere nummers van deze artiest beluisteren. Interessant is ook dat u ook afspeellijsten van anderen kunt doorzoeken en beluisteren. Hiervoor hoeft u enkel Playlists aan te vinken naast de zoekbalk. Via Settings kunt u eventueel de achtergrondkleur van de website nog aanpassen aan uw persoonlijke behoeften. Gebruikt u ook Spotify? Het is mogelijk om uw nummers uit Spotify te importeren in een Youtify-afspeellijst.

Het grootste nadeel van Youtify is dat ook concertopnames en andere clips met lage kwaliteit in de zoekresultaten worden opgenomen. De grootste troef is dat u helemaal geen account hoeft aan te maken. De volgende keer dat u Youtify in de browser start, krijgt u uw eigen afspeellijst opnieuw te zien. Al is dat ook een nadeel indien u Youtify op meerdere computers wilt gebruiken...

In één klik vindt u gelijkaardige nummers.