YouTube Downloader HD

Door: Robbin Ooijevaar | 09 augustus 2012 16:08

Apps & Software

YouTube staat vol met leuke filmpjes en muziek. Met YouTube Downloader HD haalt u filmpjes binnen op uw computer en kunt u er ook zonder internetverbinding van genieten, bijvoorbeeld op uw smartphone. We leggen uit hoe u dit doet, en ook hoe u een muziekvideo eenvoudig downloadt als mp3-bestand.

1. Link-adres kopiëren

YouTube biedt meerdere versies aan van filmpjes, zodat elke apparaat de beste versie krijgt voorgeschoteld. De beste kwaliteit is 1080p, de HD-standaard. U hoeft het filmpje niet af te spelen in HD-mode om deze kwaliteit te downloaden. Dit zoekt YouTube Downloader HD automatisch uit. Om iets van YouTube te downloaden naar uw computer, hebt u de link nodig van het betreffende filmpje. Die vindt u bovenaan in uw webbrowser bij Adres. De link kan er als volgt uitzien: http://www.youtube.com/watch?v=kIBeYoP9Wi0. Selecteer het adres door er op te klikken en druk vervolgens op Ctrl+c. Hiermee wordt het adres gekopieerd en kunt u bij de volgende twee stappen de YouTube-video downloaden als videobestand of mp3. Download en installeer YouTube Downloader HD. Het programma is beschikbaar voor Windows- en Mac-gebruikers. We bespreken de Windows-versie.

2. Video downloaden

Zodra u YouTube Downloader HD opstart, dient u achter Download een aanpassing door te voeren. Verander de instelling in het dropdownmenu naar Full HD 1080p if available. Hiermee probeert het programma de hoogst mogelijke kwaliteit binnen te halen (1080p). Als die niet beschikbaar is voor de gekozen video, schakelt YouTube Downloader HD steeds een stapje terug, zodat u nog steeds de best beschikbare versie binnenhaalt. Klik in het veld achter Video url en plak de link naar het YouTube-filmpje, middels de toetscombinatie Ctrl+v. Verander eventueel de map waarin u het filmpje wilt bewaren met Save to en druk op de knop Download. Het filmpje wordt binnengehaald en opgeslagen, waarna u het vanaf uw computer kunt afspelen.

YouTube Downloader HD haalt de best mogelijke kwaliteit binnen van YouTube-filmpjes.

3. Muziek downloaden

Het gedownloade videobestand kunt u waarschijnlijk zonder problemen afspelen met Windows Media Player of iTunes. Als dit niet lukt, probeer dan de afspeelsoftware VLC Media Player. Er zijn meer mogelijkheden, maar met VLC bent u in één keer klaar. Dit afspeelprogramma ondersteunt alle gangbare video-indelingen. Het downloaden van muziek van YouTube is nog eenvoudiger dan het downloaden van een filmbestand. Kopieer het adres van het YouTube-filmpje zoals besproken bij de eerste stap. Surf naar YouTube-Mp3.org en plak het adres in het invulveld. Klik op Video converteren. Het omzetten van de video gebeurt op internet, u hoeft dus geen apart programma te installeren. Zodra uw mp3-bestand klaar is, kunt u het via de downloadlink binnenhalen op uw computer.

De website www.youtube-mp3.org/nl zet een YouTube-filmpje om naar mp3, waarna u het bestand kunt downloaden.