YouTube Kids: Wat mag je kind wel of niet zien?

Door: evi-maquoi | 06 augustus 2019 17:36

YouTube mobiel
How To

Nagenoeg elk kind is verzot op YouTube, maar niet alle content is geschikt voor zijn of haar leeftijd. Wil je niet dat je oogappel dingen te zien krijgt waar je niet achterstaat? Installeer dan YouTube Kids en stel zelf de leeftijdsgrens in. Je kunt meerdere profielen aanmaken, wel zo prettig als je meerdere kinderen hebt.

Profiel aanmaken

Open de App Store of Google Play en installeer de app YouTube Kids. Deze is volledig gratis. Het enige wat je nodig hebt, is een Google-account. Wanneer je de app voor het eerst opent, krijg je eerst een introductiefilmpje te zien. Vervolgens moet je inloggen met je Google-account. Dat wordt het zogenoemde ouderaccount. Daarna is het tijd om per kind een profiel aan te maken. Een apart Gmail-adres is niet nodig, het volstaat om hun voornaam en leeftijd in te voeren. Desgewenst kun je ook de geboortemaand toevoegen en de profielfoto veranderen. Per kind kun je ook nog aangeven of het de zoekfunctie mag gebruiken. Heb je meerdere kinderen? Met het plusteken maak je extra profielen aan.

Een profiel aanmaken is zo gebeurd: je hoeft enkel de voornaam en leeftijd in te geven!

Timer instellen

Via het hangslotje in de rechterbenedenhoek kom je in de Instellingen terecht. Om te voorkomen dat je oogappel(s) hier zelf rommelen, krijg je altijd eerst een wiskunde-oefening voorgeschoteld. Na een correct antwoord kun je verder. Een erg handige functie die je hier vervolgens kunt instellen is de Timer. Kies bijvoorbeeld 15 minuten en tik op Timer starten. Zodra de tijd om is, wordt de app vergrendeld.

Geen gezeur meer over schermpjestijd. Zodra de timer stopt, vergrendelt de app.

Restricties bewerken

De inhoud wordt automatisch op leeftijd ingedeeld. Dat betekent dat er af en toe toch nog een filmpje door de mazen van het net glipt. Meekijken is daarom altijd aangeraden. Zie je toch nog content die niet voor de ogen van jouw kind geschikt is, dan kun je die Melden of Blokkeren via de knop met de drie puntjes bij elk fragment. Wil je kanalen toevoegen dan ga je naar Instellingen / Mijn kinderen / Voornaam kind. Vervolgens schakel je Alleen goedgekeurde content in. Hier kun je handmatig video’s, kanalen of volledige YouTube Kids-collecties toevoegen.

Mag zoon- of dochterlief wél naar bepaalde content kijken? Dan kun je die hier goedkeuren.

0 Reactie(s) op: YouTube Kids: Wat mag je kind wel of niet zien?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.