YouTube lanceert binnenkort offline video kijken

Door: matthijs-van-den-broek | 20 september 2013 12:30

Apps & Software

YouTube lanceert volgende maand de mogelijkheid om binnen de mobiele app video's 48 uur te bewaren op je telefoon. Dat betekent dat je ook zonder internetverbinding filmpjes kunt kijken. Voordat het zover is zetten we alvast een paar mogelijkheden op een rij om offline YouTube filmpjes te kijken.

Dat Google nu, nadat het ruim 7 jaar eigenaar is van YouTube, zelf de mogelijkheid biedt om offline YouTube video's te bekijken, is een drastische wijziging. Het bedrijf zal op de gedownloade filmpjes, die je na 48 uur dus niet meer kunt bekijken, ook reclames gaan aanbieden, daarover zijn verschillende YouTube partners al op de hoogte gesteld. Voor mensen die content op YouTube plaatsen zou de mogelijkheid blijven bestaan om de downloadfunctie uit te zetten.

Google lijkt deze stap te maken omdat het bedrijf hiermee de advertentieruimte van YouTube verder uitbreidt en dat betekent dus extra inkomsten.

Het praktische voordeel voor jou als kijker is dus dat je gemakkelijk in een vliegtuig of onderweg offline je favoriete YouTube filmpjes kunt bekijken. Je moet ze dan wel zelf eerst klaarzetten; wat enige planning vereist.

YouTube filmpjes zelf downloaden

Voor het zelf downloaden van YouTube filmpjes om ze bijvoorbeeld op een iPad of andere tablet, computer of (smart) tv te kijken zijn meerdere legale mogelijkheden. We zetten er drie voor je op een rij:

1. Video Downloader Super

Video Downloader Super is een app waarmee je heel eenvoudig YouTube-video's kunt opslaan. De app is beschikbaar op zowel de iPhone, iPod touch als iPad. Lees hier hoe je alles uit deze handige applicatie haalt.

2. YouTube Downloader HD

Met YouTube Downloader HD haal je filmpjes van YouTube binnen op je computer en kun je er dus ook zonder internetverbinding van genieten. Vooral handig als je je telefoon of tablet wilt volgooien met content voordat je op reis gaan. Hoe je dit precies doet? Je leest het hier.

3. BYTubeD

BYTubeD is een erg handige extensie voor Firefox waarmee je meerdere YouTube-video's in één keer kunt binnenhalen. Dit kan bijvoorbeeld een verzameling filmpjes van iemand anders zijn, of een eigen afspeellijst. Lees hier hoe je effectief met BYTubeD aan de slag kunt gaan.

4. Keepvid

Keepvid is ook handig: gewoon vanuit je browser een YouTube url in de zoekbalk kopiëren en kiezen in welk bestandsformaat en in welke grootte je het filmpje wilt downloaden. Een kind kan de was doen. De filmpjes komen niet door op heel hoge resolutie, maar dat is voor heel veel YouTube filmpjes meestal geen probleem. Je hebt wel Java nodig.

1 Reactie(s) op: YouTube lanceert binnenkort offline video kijken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 22 februari 2016 23:36 Anoniem
    maar het probleem is dat je internet nodig hebt want zonder internet op je smartphone zal het wel niet gaan
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.