YouTube-venster aanpassen met YouTube Resize

Door: Martin Gijzemijter | 13 mei 2014 10:46

How To

Wanneer je een YouTube-filmpje bekijkt, dan kun je de player instellen op drie verschillende groottes. Wij mensen hebben echter de neiging om zelf wat meer controle over de zaken te hebben, en gelukkig kan dat met YouTube Resize, een Firefox (en Chrome) extensie.

Extensie downloaden

Zoals gezegd zijn er drie verschillende soorten players die je kunt gebruiken in YouTube. De standaard player (groot), de small player (door te klikken op het vierkantje naast het pictogram met het tandwiel) en de player op volledig scherm (door te klikken op het pictogram helemaal rechts). YouTube Resize zorgt ervoor dat je je niet hoeft te houden aan deze drie standaardformaten en zelf bepaalt hoe groot de player is. Daarvoor dien je eerst de gratis extensie te downloaden. Dit is een extensie waarvoor je de browser niet opnieuw hoeft te starten.

Met de extensie YouTube Resize wordt het schalen van de player heel eenvoudig.

De grootte aanpassen

Wanneer je de extensie hebt geïnstalleerd, gebeurt er....helemaal niets. Dit is namelijk het fijne soort extensie waar je niets van merkt, behalve op het moment dat je hem nodig hebt. Dus om te zien hoe de extensie werkt, dien je te surfen naar YouTube. Mocht je al een YouTube-pagina open hebben staan, ververs de pagina dan even, anders werkt het niet.

Wanneer je nu met je muis over het filmpje beweegt, die je aan de rechterkant een balk verschijnen, waarbij je muisaanwijzer verandert in een dubbele pijl. Klik op de balk en sleep je muis naar links of rechts, om de player respectievelijk kleiner of groter te maken. Het verandert uiteraard wel het uiterlijk van de pagina, maar je hebt wél de volledige controle over de grootte van je player.

Eenmaal geïnstalleerd, kun je de grootte van de player gewoon verslepen.

2 Reactie(s) op: YouTube-venster aanpassen met YouTube Resize

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 13 mei 2014 16:24 Anoniem
  nutteloos
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 15 mei 2014 16:30 Anoniem
  Ja er gebeurt dus helemaal niets! Geïnstalleerd in Firefox met als resultaat, nul! Niente! Niets te zien van een balk aan de rechterkant. Er valt dus niets te slepen en te vergroten! Een extensie van niets dus! zelf na herstarten van de browser. Ook dan geen resultaat.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.