YouTube-video’s bekijken zonder hapering

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 19 augustus 2010 10:41

Apps & Software

YouTube is een fijne vorm van vermaak, maar het is hinderlijk wanneer filmpjes telkens moeten stoppen omdat er gebufferd moet worden (en dat gebeurt écht niet alleen wanneer u een trage verbinding hebt). Anno 2010 willen we gewoon snelheid en dat vinden de makers van SpeedBit Video Accelerator ook.

Wat het programma doet is in feite meerdere verbindingen leggen met de videoserver, zodat de video soepel loopt en u geen last meer hebt van haperende filmpjes. Overigens werkt de dienst niet alleen voor YouTube, maar ook voor andere videodiensten, zoals CNN, Vimeo etc. en helpt het zelfs video’s op Facebook versnellen. Om hiervan te kunnen profiteren dient u uiteraard eerst de software te downloaden. U doet dit via www.videoaccelerator.com. Deze software werkt zowel op Mac als Windows.

YouTube-filmpjes kunnen nog wel eens haperen, zelfs als u een snelle verbinding hebt.

Let goed op dat u tijdens de installatie de vinkjes verwijdert voor de opties Make Ask my browser Default search provider en Set my home page to Ask.com. Kies in stap twee voor RegistryBooster niet installeren (het gaat ons nu immers puur om video’s versnellen). In stap drie wordt u gevraagd om uw e-mailadres, maar dit hoeft u niet te geven.

Wanneer u het programma start, verplaatst het naar uw systeemvak en hoeft u verder niets te doen. Wanneer u nu een YouTube-video kijkt, zult u onmiddellijk verbetering zien en, tenzij u zelf écht een hele slechte verbinding hebt, geen last meer hebben van haperingen. Overigens werkt de gratis service alleen met (YouTube-)video’s in normale en hoge kwaliteit (HQ). Voor HD dient u 20 dollar (ongeveer 15 euro) voor het eerste jaar te betalen, en 40 dollar (ongeveer 30 euro) voor ieder jaar daarna. Dat vinden we teveel voor een programma met slechts één functie. Hebt u dit er toch voor over, dubbelklik op het pictogram van het programma in het systeemvak en kies Enable bij de opties die zijn uitgeschakeld, waarna u naar een betaallink wordt geleid.

Door dit programma op de achtergrond te draaien worden uw YouTube-video’s een stuk sneller.

Veiligheid

Let op: 1 van 41 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: YouTube-video’s bekijken zonder hapering

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.