YouTube XL

Door: Evi Maquoi | 10 augustus 2010 13:15

Apps & Software

YouTube XL is een supergrote versie van de populaire videosite die geoptimaliseerd is voor het afspelen van YouTube-filmpjes op grote schermen. Perfect voor bijvoorbeeld de televisie met mediacenter in de huiskamer.

De interface van YouTube XL is totaal anders dan die van de gewone website. In principe is het niets meer dan een uitgeklede versie van het gewone YouTube. U krijgt bijvoorbeeld veel minder knoppen te zien. Dat straalt rust uit, het doet zelfs een beetje denken aan een dvd-menu. Alle bedieningselementen zijn stukken groter en knoppen worden duidelijker in beeld gebracht. Erg handig is dat de pagina automatisch schaalt naar de breedte van uw scherm.

Via het menu links in beeld kunt u snel aanbevolen, hoog beoordeelde en meest bekeken fragmenten bekijken. Videofilmpjes zoeken blijft eenvoudig via het zoekvenster rechtsboven in beeld. Inloggen kan uiteraard ook, waardoor u toegang krijgt tot uw favoriete fragmenten of afspeellijsten. Het grootste verschil met de gewone versie is dat u in YouTube XL geen commentaren op videofragmenten te zien krijgt. Wij vinden dat niet storend, maar het neemt het communitygevoel wel een beetje weg.

YouTube XL: groot en duidelijk!

0 Reactie(s) op: YouTube XL

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.