Zelf gifjes maken op WhatsApp doe je zo

Door: Stefanie Katzenbauer | 12 april 2021 06:07

Gifje maken op Whatsapp
How To

Gifjes zijn een zeer geliefde manier om bepaalde emoties, situaties of behoeftes extra kracht bij te zetten. Er is weinig zo hilarisch als een zeer passend gifje bij een bepaalde situatie. Maar wist je dat je ook ontzettend makkelijk zelf gifjes kunt maken op WhatsApp? Zo kun je zelf een gifje maken op WhatsApp.

De meeste gifjes die we op WhatsApp gebruiken komen van het platform Giphy. Hier zijn ontelbare gifjes te vinden zodat je voor elke situatie wel een passende referentie hebt van je favoriete film, serie of tekenfilm. Maar het is natuurlijk nog specialer om een zelfgemaakt gifje te kunnen sturen. Daarvoor hoef je namelijk echt geen graphic designer te zijn.

Van video naar GIF

Eigenlijk maak je al een gifje op WhatsApp met één druk op de knop. Letterlijk. Je hoeft namelijk simpelweg maar de video-optie aan te tikken en een zeer korte video op te nemen. Voordat je deze verstuurt hem je rechtsboven in je scherm de optie om het bestand als video óf als GIF te versturen. Kies je voor de laatste optie, dan heb jij binnen een paar seconden je hoogstpersoonlijke gifje gemaakt. Voordat je het gifje verstuurt, kun je het nog inkorten en bijsnijden als je dat graag wil. Dit is bijvoorbeeld handig als je per ongeluk te lang hebt opgenomen. De optie om een videobestand als gifje te versturen, verschijnt namelijk alleen bij een filmpje korter dan 6 seconden. 

Gifje maken op Whatsapp

Je gifje personaliseren

Als je op de bovenstaande manier een gifje maakt in WhatsApp, is dat natuurlijk allemaal redelijk rechttoe rechtaan zonder tekst of versiering. Mocht je dit wel willen, dan kun je de korte video van minder dan 6 seconden eerst nog bewerken in een hiervoor bedoelde app. Als je hiermee klaar bent, kun je het filmfragment alsnog als gifje versturen binnen WhatsApp.

0 Reactie(s) op: Zelf gifjes maken op WhatsApp doe je zo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.