Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Zelf Windows-thema’s maken en delen

Door: Martin Gijzemijter Martin | 26 augustus 2010 13:27

None
Apps & Software

Vrijwel iedereen weet dat de interface van Windows 7 helemaal naar ieders smaak te configureren is. Via de thema’s schakelt u snel tussen dergelijke weergaven. Met wat leuke foto’s maakt u zo uw eigen Windows 7-thema, die u vervolgens kunt delen met vrienden en familie.

Om een persoonlijk Windows 7-thema te maken, hebt u geen extra software nodig, de functionaliteit daarvoor zit in Windows 7 zelf. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en klik op Aan persoonlijke voorkeur aanpassen. U komt dan direct in het overzicht met thema’s terecht. Klik op Bureaubladachtergond om aan te geven hoeveel afbeeldingen u wilt opnemen in uw thema. Let op: zolang u alle afbeeldingen in één map plaatst, kunt u zoveel afbeeldingen toevoegen als u wilt, maar houd er rekening mee dat de bestandsgrootte van uw thema daarmee sterk toeneemt. Klik op Bladeren en voeg de gewenste afbeeldingen toe. Via het kopje Afbeeldingen wijzigen elke: kunt u aangeven hoe vaak de achtergrond moet wijzigen. Vul hier in wat u wilt, maar bedenk dat te snelle wisselingen kunnen irriteren. Een uur of een dag is een mooie interval. Klik op Wijzigingen opslaan.

U kunt uw eigen afbeeldingen toevoegen en bepalen hoe vaak deze wisselen.

Bij Mijn thema’s ziet u nu een nieuwe toevoeging, genaamd Niet-opgeslagen thema. U kunt uiteraard naar eigen inzicht nog andere dingen wijzigen, zoals de vensterkleuren en de schermbeveiliging. Klik als u klaar bent met rechts op Niet-opgeslagen thema. U krijgt nu twee opties: Thema opslaan en Thema voor delen opslaan. Kiest u de eerste optie, dan hoeft u slechts een naam in te geven en wordt het thema onder die naam toegevoegd aan de collectie. Kiest u de tweede optie, dan geeft u een bestandsnaam op en een map waarin u het thema wilt opslaan. Het thema wordt opgeslagen als .themepack-bestand. U kunt dit bestand eenvoudig delen met andere Windows 7-gebruikers. Zij hoeven slechts te dubbelklikken op het .themepack-bestand om het thema toe te voegen aan hun collectie.

Door met de rechtermuisknop op het nieuwe thema te klikken, kunt u deze delen.

0 Reacties op: Zelf Windows-thema’s maken en delen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.