Zelf Windows-thema’s maken en delen

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 26 augustus 2010 13:27

Apps & Software

Vrijwel iedereen weet dat de interface van Windows 7 helemaal naar ieders smaak te configureren is. Via de thema’s schakelt u snel tussen dergelijke weergaven. Met wat leuke foto’s maakt u zo uw eigen Windows 7-thema, die u vervolgens kunt delen met vrienden en familie.

Om een persoonlijk Windows 7-thema te maken, hebt u geen extra software nodig, de functionaliteit daarvoor zit in Windows 7 zelf. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en klik op Aan persoonlijke voorkeur aanpassen. U komt dan direct in het overzicht met thema’s terecht. Klik op Bureaubladachtergond om aan te geven hoeveel afbeeldingen u wilt opnemen in uw thema. Let op: zolang u alle afbeeldingen in één map plaatst, kunt u zoveel afbeeldingen toevoegen als u wilt, maar houd er rekening mee dat de bestandsgrootte van uw thema daarmee sterk toeneemt. Klik op Bladeren en voeg de gewenste afbeeldingen toe. Via het kopje Afbeeldingen wijzigen elke: kunt u aangeven hoe vaak de achtergrond moet wijzigen. Vul hier in wat u wilt, maar bedenk dat te snelle wisselingen kunnen irriteren. Een uur of een dag is een mooie interval. Klik op Wijzigingen opslaan.

U kunt uw eigen afbeeldingen toevoegen en bepalen hoe vaak deze wisselen.

Bij Mijn thema’s ziet u nu een nieuwe toevoeging, genaamd Niet-opgeslagen thema. U kunt uiteraard naar eigen inzicht nog andere dingen wijzigen, zoals de vensterkleuren en de schermbeveiliging. Klik als u klaar bent met rechts op Niet-opgeslagen thema. U krijgt nu twee opties: Thema opslaan en Thema voor delen opslaan. Kiest u de eerste optie, dan hoeft u slechts een naam in te geven en wordt het thema onder die naam toegevoegd aan de collectie. Kiest u de tweede optie, dan geeft u een bestandsnaam op en een map waarin u het thema wilt opslaan. Het thema wordt opgeslagen als .themepack-bestand. U kunt dit bestand eenvoudig delen met andere Windows 7-gebruikers. Zij hoeven slechts te dubbelklikken op het .themepack-bestand om het thema toe te voegen aan hun collectie.

Door met de rechtermuisknop op het nieuwe thema te klikken, kunt u deze delen.

0 Reactie(s) op: Zelf Windows-thema’s maken en delen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.