Zet de aliassen van Outlook.com op een slimme manier in

Door: ian-paul | 28 februari 2014 09:15

Apps & Software

Microsoft's Outlook.com is lang niet zo aanpasbaar als Gmail, maar met de e-mailaliassen - meerdere onafhankelijke e-mailadressen die tot één enkele account behoren - biedt Outlook wel een geweldig handige functie.

Waarom zou je een e-mailalias willen gebruiken? Nou, je kunt bijvoorbeeld een moeilijk te raden alias aanmaken als adres voor het herstellen van je wachtwoorden voor je online accounts, waardoor het voor hackers moeilijker is om je data te stelen via een achterdeur. Het is ook handig om junkmailadressen aan te maken om aan websites en apps te geven die je dwingen om je te registreren, zodat marketingmensen je persoonlijke e-mailadres niet te weten komen.

Je kunt als volgt beginnen.

Een alias aanmaken met Outlook.com

Klik in het Postvak IN van Outlook.com op het tandwielicoon in de rechterbovenhoek en klik op More mail settings in het keuzemenu. Klik op de volgende pagina, onder Managing your account, op Create an Outlook alias. Om veiligheidsredenen zal je opnieuw moeten inloggen.

Vervolgens kom je op een pagina terecht waar je een alias kunt aanmaken. Voer gewoonweg de naam van het e-mailadres dat je wilt gaan gebruiken in, selecteer of je wilt dat het een Outlook.com, Hotmail.com, of Live.com adres wordt, en klik op Create an alias. (Met het nieuwere Outlook.com domein heb je waarschijnlijk meer kans om het gewenste adres te krijgen.)

Als het adres dat je wilt niet in gebruik is, zal Outlook je terug naar je Postvak IN brengen. Je kunt dan kiezen om mail van je nieuwe alias direct naar je Postvak IN gestuurd te krijgen, of naar een aparte map. Klik zodra je een keuze gemaakt hebt op Done. Een paar minuten later stuurt Outlook je een e-mailbericht waarin staat dat je alias klaar voor gebruik is.

Inloggen op je Microsoft-account

Als je alias eenmaal werkt, kun je deze gebruiken om op je Microsoft-account in te loggen met hetzelfde wachtwoord als altijd. Je kunt aliassen ook gebruiken om je huidige Hotmail of Live.com-adres te vervangen als primaire identiteit voor je Microsoft-account. Dus in plaats van automatisch in te loggen op je Windows 8 pc of Xbox Live met johnnyappleseed@hotmail.com, kun je nu ook johnnyappleseed@outlook.com gebruiken.

Actieve aliassen worden ook zichtbaar in het mailprogramma van de moderne gebruikersinterface van Windows 8. Dus waar wacht je op? Maak een aantal aliassen aan om je e-mail beter te beheren.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze Amerikaanse zustersite PCWorld.com. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen regiogebonden zijn.

3 Reactie(s) op: Zet de aliassen van Outlook.com op een slimme manier in

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 28 februari 2014 10:03 Anoniem
  Onvolledig vertaald. Een Nederlandse gebruiker krijgt ook de teksten op outlook.com in het Nederlands gepresenteerd.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 februari 2014 10:06 Anoniem
  Plus dat ik de volledige nederlandse versie een aantal maanden terug van Microsoft gemaild heb gekregen toen ze stopten met gekoppelde accounts…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 februari 2014 10:34 Anoniem
  "Outlook.com is lang niet zo aanpasbaar als Gmail"

  Pfff, zou niet weten wat ik aan Outlook.com zou moeten of willen aanpassen… sowieso is de gebruikersinterface van Outlook.com veeeel mooier en rustiger dan Gmail.
  Met Outlook.com kun je tenminste een eigen domeinnaam koppelen via domains.live.com.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.