Zet uw oude VHS-banden op dvd

Door: Evi Maquoi | 22 december 2010 10:27

Apps & Software

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Wellicht hebt u nog een stapel oude videobanden liggen. Doet u er nog wat mee? Nee? Zonde! VHS-banden gaan geen eeuwen mee, en de beeldkwaliteit gaat achteruit. Tijd om de boel op dvd te zetten, wat helemaal niet zo moeilijk is. Dankzij het gloednieuwe softwarepakket MAGIX Red uw video's 3.0 (60 euro), kunt u uw oude videobeelden eenvoudig inladen, bewerken en branden. Een usb-video-omzetter en SCART-adapter worden meegeleverd. De software kan ook overweg met formaten als S-VHS, Video 8, Hi8 en Betamax. MAGIX Red uw video's 3.0 is geen unicum op de markt. Er bestaan wel meer programma's die ongeveer hetzelfde kosten en dezelfde functies aan boord hebben, maar dit pakket blinkt uit in zijn gebruiksvriendelijkheid. Wij leggen u stap voor stap uit hoe u uw videorecorder aansluit, beelden inlaadt, bewerkt en ten slotte op dvd brandt.

1. Software installeren

Plaats de installatieschijf en klik op Start.exe als de installatiewizard niet automatisch start. Kies voor de optie Video easy Red uw video's, sluit andere geopende programma's en klik op Volgende. Accepteer de licentievoorwaarden en kies de Standaard-installatie. Klik op Volgende en Installeren om verder te gaan. Klik na enkele minuten op Voltooien om het installatieprogramma te beëindigen. Automatisch wordt u gevraagd om ook MAGIX USB-Videowandler 2 te installeren. Klik op Volgende en Installeren. Kies Voltooien als de installatie klaar is.

2. Registreren

Normaal vindt u na de installatie een snelkoppeling op uw bureaublad. Indien dat niet het geval is, kunt u de software ook openen via Start / Alle Programma's / MAGIX / MAGIX Video easy Red uw video's / MAGIX Video easy Red uw video's. Wanneer u het programma voor het eerst opstart, moet u het pakket nog registreren. Voer uw serienummer in, u vindt de code aan de achterkant van de papieren cd-hoes van de installatieschijf. Geef ook uw mailadres op. Klik vervolgens op Direct online registreren en volg de wizard of klik op Starten om onmiddellijk aan de slag te gaan.

3. Videoproject aanmaken

In het welkomstscherm van Red uw video's krijgt u de vraag of u een nieuw videoproject wilt aanmaken of een videoproject wilt laden. Kies Nieuw videoproject aanmaken en voer een projectnaam in. Bevestig de naam met de OK-knop. Om video van een VHS-band te importeren kiest u voor Video's van analoge bronnen (bv. videorecorder). Klik vervolgens op Sluiten. Het programma neemt standaard op in mpeg2-formaat. Kies in het dialoogvenster MXV-formaat gebruiken indien u dat wenst.

4. Videorecorder aansluiten

Een VHS-recorder met een SCART-uitgang kunt u met de bijgeleverde SCART-stekker aansluiten. Let erop dat de schakelaar op de stekker op OUT is ingesteld. Verbind de rode, witte en gele tulpstekkers met de mini-usb-kabel en vervolgens met de usb-video-omzetter. Stop de omzetter in een vrije usb-poort. Beschikt uw videorecorder niet over een SCART-uitgang? Dan kunt u de drie tulpstekkers of S-video-aansluiting gebruiken. Selecteer op uw scherm MAGIX USB video-omzetter 2 en duid aan of u gebruikmaakt van Composite (tulpstekkers) of S-Video. Klik hierna op Verder.

5. Opnamekwaliteit instellen

Zet de VHS-recorder aan en spoel de videoband volledig terug. Druk op de Play-knop van uw videorecorder om de video af te spelen. Op uw computerscherm krijgt u een dialoogvenster met links een klein previewvenstertje en rechts keuzevakken voor de opnamekwaliteit. Selecteer Hoogst als u belangrijke videobeelden digitaal wilt archiveren en kies Hoog indien u op een oudere computer werkt en minder geheugen wenst te gebruiken. Let wel, beeldstoringen door compressie zijn door deze instelling mogelijk. Klik op Video naar computer overdragen om te starten met de opname.

6. Zelf kwaliteit instellen

Indien u andere kwaliteitsinstellingen wilt dan de standaardinstellingen Hoogst of Hoog, kunt u zelf instellingen maken. Klik hiervoor op de knop Uitgebreide weergave en kies voor de optie Door gebruiker gedefinieerd. U kunt nu zelf uw resolutie, framerate, beeldverhouding, video- en audiokwaliteit bepalen. Klik op OK om te bevestigen. Ook de Videonorm kunt u wijzigen. Standaard is dat voor Nederland en België PAL B. Via Audiobron kunt u ook nog aangeven op welke manier het geluid moet worden opgenomen.

3 Reactie(s) op: Zet uw oude VHS-banden op dvd

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 8 december 2013 17:23 Anoniem
  Wat kost het programma voor het vhs over te zetten naar dvd
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 juni 2014 17:11 Anoniem
  Zo te lezen kost het €60 Euro. maar ik kan nergens hier vinden of het ook voor Windows 7 64 bits geschikt is.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 20 februari 2016 10:20 Anoniem
  Is de software ook geschikt voor iMac?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.