Zien wie je e-mail opent met Signals voor Chrome

Door: Martin Gijzemijter | 02 oktober 2014 12:30

Apps & Software

Het was ooit wellicht de meestgebruikte optie in Outlook: ontvangstbevestiging, zodat je precies wist wie je e-mail opende. In populaire e-maildiensten zoals Gmail zit die functie niet, maar dat wil niet zeggen dat je dat niet kunt toevoegen. Sterker nog, Signals is de overtreffende trap daarvan.

Signals is een extensie voor Chrome die de ouderwetse ontvangstbevestiging terugbrengt voor diensten als Gmail, Outlook.com, enzovoort. Maar Signals is veel meer dan alleen een ontvangstbevestiging, je krijgt namelijk véél meer informatie over wat men met je e-mails doet.

Zo kun je zien hoe vaak een bepaald mailtje is geopend, op welke links in de e-mail precies is geklikt, hoe vaak, enzovoort. Dat is natuurlijk zeer waardevolle informatie wanneer je wilt weten of de e-mails die je stuurt interessant zijn of dat er iets aan moet veranderen. Je downloadt Signals gratis uit de Chrome Web Store.

Signals geeft je uitgebreide informatie over wat er gebeurt met je e-mails.

Werken met Signals

Zodra je de extensie hebt geïnstalleerd en gestart, dien je een account aan te maken, of in te loggen met een Google-account. Zodra je dit hebt gedaan, klik je op de e-maildienst van je keuze, in ons geval Gmail.

Het is natuurlijk wel zo handig dat je ontdekt hoe de 'e-mail tracking' van de dienst precies werkt, en daarom klik je op Send your first tracked e-mail. Er wordt dan een testmailtje gestuurd vanuit het door jou geselecteerde account naar een e-mailadres van de makers. Je ziet nu dat de extensie de knop 'Verzenden van Gmail' heeft vervangen voor een Signals-knop en rechtsonder zie je een Signals-pictogram met een vinkje ervoor. Dat betekent dat de status van de e-mail wordt gevolgd.

Wanneer je de e-mail hebt verzonden en deze wordt geopend dan zul je, zolang je Chrome open hebt, automatisch een notificatie krijgen van de handeling die met de e-mail is uitgevoerd. Handig en efficiënt.

Een notificatie in Chrome vertelt je precies wat er met de e-mail gebeurd is.

0 Reactie(s) op: Zien wie je e-mail opent met Signals voor Chrome

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.