Zo beheer je je podcasts

Door: dirk-schoofs | 14 november 2018 08:18

Podcast
How To

Podcasts zijn helemaal terug van weggeweest. Enkele jaren geleden leken ze bijna uitgestorven, maar nu zijn er meer audio-uitzendingen dan ooit, via internet. Met een tool als Shinobi kun je zo’n radioshow naar een toestel of pc downloaden om hem te beluisteren wanneer jij tijd en zin hebt.

Standaarduitzendingen

Enkele maanden geleden kenden we deze tool nog onder de naam Hootr. En gek genoeg heet de installer die je binnenhaalt op www.hillbillysoftware.com ook ‘hootr-install’, maar voortaan draait dit gratis programma onder de naam Shinobi. Shinobi is zoekmachine en downloadmanager voor podcasts, torrents, films en tv-shows. In dit geval gebruiken we hem om podcasts binnen te halen. De eerste keer dat je Shinobi opent, zal het een vijftigtal standaardshows opvragen. Het gaat om Amerikaanse populaire podcasts die netjes verdeeld zijn in categorieën.

Er worden standaard vijftig populaire Amerikaanse podcasts gedownload.

Downloaden

Dubbelklik op de podcast die je wilt horen. Bekijk de lijst uitzendingen en kies welke aflevering je wilt downloaden. Het is mogelijk verschillende of zelfs alle afleveringen aan te vinken. Omdat zo’n lijst soms erg lang is, beschik je over een plusknop om alles te selecteren en een minknop om alles te deselecteren. Heb je een keuze gemaakt, dan gebruik je het pijltje dat naar beneden wijst om de geselecteerde bestanden te downloaden. Hierdoor opent zich de Downloadmanager. Klik daar bovenaan op Tools en dan op Start. Wanneer je met de rechtermuisknop op het bestand klikt, kom je bij de opdracht Open Destination Folder om het bestand te openen.

Selecteer de afleveringen die je wilt downloaden.

Podcast toevoegen

Uiteraard zijn er in Nederland en Vlaanderen shows die niet in de standaardlijst staan. We nemen even de favoriete podcast van de auteur van dit stuk: ‘Interne keuken’. Om zo’n podcast aan Shinobi toe te voegen, klik je bovenaan op Tools / Subscriptions / Subscription Manager. In deze manager kun je de podcasts die je niet interesseren verwijderen met de minknop. Om een nieuwe podcast toe te voegen, klik je op de plusknop, waarna je het internetadres van de show invoert. Klik op Go en vervolgens kun je de informatie over de podcast aanpassen. Op dat moment zullen er nog geen afleveringen van deze podcast in Shinobi staan. Daar komt verandering in als je bovenaan het tweede icoon klikt: Update and refresh cache.

Je kunt de informatie over zo’n podcast zelf aanpassen.

0 Reactie(s) op: Zo beheer je je podcasts

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.