Zo betaal je met Google Pay met ABN Amro op Android

Door: Wesley Akkerman | 01 juni 2021 06:03

How To

Als Android-gebruiker met een bankrekening bij ABN Amro is het vanaf nu mogelijk betalingen te verrichten via Google Pay. Google Pay is de betaaldienst van Google, waar je een bankrekening of creditcard aan kunt koppelen. Vanaf nu kun je je ABN Amro-bankrekening koppelen aan de dienst.

Contactloos betalen met je smartphone kan al een tijdje. Dat kan als iOS-gebruikers met de dienst Apple Pay, of als Android-gebruiker via een bank die betalingen via nfc mogelijk maakt. Helaas voor eigenaars van een ABN Amro-bankpas is dit een tijd lang niet mogelijk geweest. Het is niet mogelijk zomaar contactloos te betalen via de mobiele app van de bank. Wel was er heel even de Wallet-app, waarmee dat kon. Maar het aantal gebruikers viel tegen, aldus de bank, waardoor de stekker uit die app getrokken werd. Maar nu is er weer wat mogelijk: betalen via de dienst Google Pay.

Contactloos betalen met ABN Amro en Google Pay

Voordat we kunnen beginnen met nfc-betalingen via je smartphone, moeten we er zeker van zijn dat je voldoet aan de eisen. Zo moet je telefoon – verrassing – beschikken over zo’n nfc-chip. Of je telefoon daarover beschikt kun je zien in diens lijst met specificaties. En anders kom je binnen de instellingen het benodigde kopje tegen. Is dat kopje nergens te vinden (typ in het zoekveld binnen de instellingenapplicatie gewoon eens nfc in), dan heeft je telefoon die chip niet. Ook moet je tenminste Android 7 op je smartphone hebben staan. Oudere versies worden niet ondersteund.

Ook heb je natuurlijk de bankapp van ABN Amro nodig. Zodra je die op je telefoon hebt staan – en je je pas geregistreerd hebt – kun je daadwerkelijk beginnen met het integreren van Google Pay. Je opent de app en drukt onderin op de knop Zelf regelen. Daar vind je de optie voor het toevoegen van Google Pay. Kies de betaalpas uit die je wil gebruiken in combinatie met de dienst en loop vervolgens alle gegevens nog even na die nu gepresenteerd worden. Klopt alles? Accepteer dan de voorwaarden en laat Google verder het werk uit handen nemen. Niet lang daarna is de dienst klaar voor gebruik.

Vergeet ook niet dat je de nfc-chip binnen je telefoon geactiveerd moet hebben, want anders kun je geen betalingen verrichten natuurlijk. De meeste Android-telefoons hebben een knopje in het snelle menu voor het activeren van de chip, waarmee je het contactloos betalen dus activeert. Voor het verrichten van een betaling dien je nog wel de telefoon te ontgrendelen. Maar daarna kun je hem tegen een betaalautomaat houden, alsof het je bankpas is. Dan kan de pinpas thuis blijven.

1 Reactie(s) op: Zo betaal je met Google Pay met ABN Amro op Android

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 juni 2021 10:29 herpi
  Ontgrendelen hoeft alleen als je boven een bepaald bedrag wilt pinnen.
  Telefoon aanzetten is dus voldoende in de meeste gevallen.
  Bij een hoger bedrag hoef je geen pin (ING bijvoorbeeld) in te geven maar is ontgrendelen met vingerafdruk voldoende.
  Dat vind ik echt een voordeel.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.