Zo blijft de Google Assistant stil op je smartphone

Door: Wesley Akkerman | 06 februari 2020 06:09

Google Assistant
Nieuws

De Google Assistant is een hartstikke handig hulpmiddel op je smartphone waarmee je van alles voor elkaar krijgt. Je kunt er slimme apparaten mee bedienen, het weer opvragen, files checken en natuurlijk nog veel meer. Echter, wanneer je ergens om vraagt, dan geeft de Assistant in eerste instantie ook met geluid antwoord. De antwoorden worden uitgesproken, terwijl dat eigenlijk niet altijd handig is. Zo kun je de Google Assistant muten op je smartphone

Wanneer je in de trein zit, dan hoeft in principe niemand te weten wat je nou precies op je smartphone aan het doen bent. Maar wanneer je in het openbaar de Google Assistant gebruikt, dan kan dat wel gebeuren omdat de antwoorden hardop worden uitgesproken. Het is al erg genoeg dat mensen met je meekijken op je scherm – de rest van de coupé hoeft dan niet te horen wat je aan het doen bent, toch? Gelukkig is dat probleem nu op te lossen, aangezien de slimme spraakassistent van Google ook zonder geluid antwoorden kan geven. Handig voor wanneer je de vraag intikte en niet insprak. Bovendien is dit een veel intuïtievere manier van communiceren.

Zo blijft de Google Assistent stil

Om ervoor te zorgen dat de Google Assistant niets zegt tegen je terwijl je net een vraag ingetikt hebt, moet je (na het openen van de Assistant) op het knopje Verkennen drukken. Die knop lijkt op een kompas en zit rechts onderin. Vervolgens druk je op je profielfoto, die weer rechts bovenin de Assistant staat. Nu opent zich een klein menu, waar je kiest voor de optie Instellingen. Ga nu naar het tabblad Assistent, waar je onderaan de pagina een lijst met apparaten ziet staan. Hier kies je voor de Telefoon. In het nieuwe scherm zie je een hoop dingen staan, maar je moet op zoek gaan naar het kopje Stem en spraak. Daar staat Steminvoer. Wanneer je daarop tapt, dan opent zich een pop-up met de optie Alleen handsfree. Tap daarop en de Google Assistent is voortaan stil.

Vind je het toch prettig wanneer de Google Assistant tegen je blijft spreken? Dan kun je de instellingen natuurlijk ongedaan maken. Je volgt de bovenstaande stappen op totdat je wederom bij het pop-upschermpje bent. Daar kies je voor de optie boven Alleen handsfree, dat is simpelweg de optie Aan. Wanneer je dit selecteert, dan zal de Google Assistent haar antwoorden uitspreken.

Google Assistant
Google Assistant

0 Reactie(s) op: Zo blijft de Google Assistant stil op je smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.