Zo blokkeer je anonieme accounts op Twitter

Door: Chwhynny Overbeeke | 23 oktober 2017 10:43

How To

Op Twitter wordt best veel gepest en gespamd, met name door anonieme accounts. Hier laten we zien hoe je dergelijke accounts kunt blokkeren, zodat je die berichten niet meer te zien krijgt.

Anonieme Twitteraccounts zijn accounts die geen profielafbeelding hebben en slechts weinig gebruikersinformatie hebben opgegeven, en spamaccounts. Twitter verwijdert zelf veel spamaccounts, alleen kan het een tijdje duren voordat dit gebeurt.

Door dergelijke anonieme accounts te blokkeren zorg je ervoor dat ze je niet meer kunnen contacteren en dat je geen notificatie meer krijgt wanneer ze op je reageren.

Negeren op Twitter

Als je mensen negeert op sociale media als Twitter krijg je geen meldingen meer van ze, en krijg je geen nieuwe berichten van ze te zien. Tweets worden ook niet meer in je tijdlijn of overzicht weergegeven, maar genegeerde accounts kunnen jou nog wel vermelden in een tweet. En zo'n tweet is nog wel zichtbaar voor anderen.

In iOS en Android

In iOS kun je anonieme accounts blokkeren door in de Twitter-app op je profielfoto te drukken en naar Instellingen en privacy > Meldingen te gaan. Kies Geavanceerde filters en zorg dat Mensen met een standaardprofielfoto genegeerd worden. Hier kun je ook kiezen om iedereen die je niet volgt of mensen die hun telefoonnummer of e-mailadres niet bevestigd hebben te negeren.

In Android gaat het precies hetzelfde als in iOS. Open de Twitter-app, druk op je profielfoto, en ga naar Instellingen en Privacy. Druk op Meldingen en ga naar Geavanceerde filters.

In het volgende scherm kun je accounts die alleen een standaard profielfoto hebben aanvinken en op die manier negeren. Dit kan ook voor andere accounts, bijvoorbeeld mensen die jij niet volgt, die jou niet volgen, nieuwe accounts, en dergelijke.

Via de website

Je kunt ook anonieme accounts negeren via de website. Hiervoor moet je inloggen en op je profielfoto klikken. Ga naar Instellingen en privacy > Meldingen. Hier kun je bij Meldingen van de volgende mensen negeren je favoriete opties kiezen. Je wijzigingen worden overal doorgevoerd, dus ook in alle Twitter apps die je op je apparaten gebruikt.

0 Reactie(s) op: Zo blokkeer je anonieme accounts op Twitter

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.