Zo blokkeer je telefooncontacten op Tinder

Door: Wesley Akkerman | 17 juli 2021 09:03

How To

Datingapplicatie Tinder maakt het voor gebruikers gemakkelijker om bepaalde personen te vermijden. Het maakt dan niet uit of het om een ex, familielid, collega’s of gewone vrienden gaat. Wil je iemand liever niet tegenkomen, om wat voor reden dan ook? Dan biedt de app daar nu de tools voor aan.

Je kunt contacten op twee manieren blokkeren. Allebei de manieren behandelen we in dit artikel. Het is goed om te weten wat er precies gebeurt wanneer je een bepaald contactpersoon blokkeert. Zo weten geblokkeerde gebruikers niets van die blokkade af, heeft dit geen negatief effect op bestaande matches en berichten en is het goed om te bedenken dat wanneer iemand een ander mailadres gebruikt, diegene alsnog voorbij kan komen. Je kunt overigens je besluit op ieder moment terugdraaien. Laten we beginnen met het bekijken van de eerste optie.

Contacten blokkeren op Tinder

De eerste optie werkt heel simpel, maar je kunt je afvragen of dit de meest privacyvriendelijke functie is. Wat je doet is je complete contactpersonenlijst op je smartphone delen met Tinder. Vervolgens kun je per persoon aangeven wie geblokkeerd moet worden. Dat regel je zo:

  • Open de Tinder-app
  • Tap op je profielicoon
  • Ga naar de instellingen
  • Scrol naar beneden en selecteer de optie voor geblokkeerde contacten
  • Geef Tinder toegang tot je contactpersonenlijst
  • Onder de tab met contacten selecteer je de mensen die je niet wil tegenkomen
  • Bevestig je keuze door op de knop voor het blokkeren te tappen

Gelukkig is er ook nog een andere optie, eentje waarvoor je niet je complete lijst uit handen geeft. Je kunt contacten ook handmatig blokkeren. Herhaal daarvoor de eerste vier stappen hierboven. Selecteer nu het plusicoon, bovenaan het scherm. Geef de contactgegevens op en tap op de knop om je keuze te bevestigen. Tinder laat weten niet zomaar iedereens informatie op te slaan. Alleen de info van de mensen die je blokkeert, wordt opgeslagen.

Mensen deblokkeren op Tinder

Mocht je je later bedenken, dan kun je mensen op een gegeven moment ook weer deblokkeren. Ga daarvoor wederom naar de lijst met geblokkeerde personen en tap op de tab met geblokkeerde personen. Je kunt nu contactpersonen per stuk deblokkeren. Maar er is ook een optie beschikbaar waarmee je de complete lijst van je banlijstje haalt. Op dezelfde plek kun je er overigens ook voor zorgen dat je de rechten terughaalt die je aan Tinder gegeven hebt, voor het importeren van je contactpersonenlijst.

0 Reactie(s) op: Zo blokkeer je telefooncontacten op Tinder

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.