Zo doe je dat: Tekst selecteren in afbeeldingen

Door: kristian-van-tuil | 23 april 2014 15:30

How To

Project Naptha is een browserextensie voor Chrome waarmee tekst in afbeeldingen geselecteerd kan worden. De slimme OCR-tool is afkomstig van een enthousiaste hobbyist.

Niet langer kunnen webmasters die hun content willen afschermen gebruikmaken van plaatjes in plaats van platte tekst. Ontwikkelaar Kevin Kwok bracht Project Naptha woensdag naar de extensiebibliotheek van Google Chrome.

Dankzij deze plug-in voor de populaire browser is het mogelijk om in elke afbeelding tekst te selecteren, te kopiëren en direct te vertalen, mits de letters niet meer dan dertig graden geroteerd staan.

Tesseract

De plug-in maakt gebruik van het Stroke Width Transform-algortime dat Microsoft Research eerder ontwikkelde voor het opmerken van tekst in afbeeldingen. Ook maakt de tool van Kwok handig gebruik van bepaalde onderdelen van Google's open-source OCR-tool Tesseract. In real-time worden in de browser tekens herkend. Een versie voor Mozilla Firefox is in de maak.

Zelf aan de slag met Project Naptha? Download hier de gratis extensie voor Google Chrome. Na installatie kan je direct teksten uit afbeeldingen gaan kopiëren. Wanneer je met je muis over een tekst gaat, verandert de aanwijzer waarna je kunt gaan selecteren en kopiëren zoals je gewend bent. Het werkt nog niet op ieder soort tekst, afhankelijk van de duidelijkheid van de woorden.

Hier een voorbeeld van Naptha in actie:

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Zo doe je dat: Tekst selecteren in afbeeldingen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.