Zo kun je een Instagram foto opslaan

Door: Stefanie Katzenbauer | 12 november 2019 14:06

How To

Foto’s op Instagram. Soms kom je dat ene kiekje tegen dat je graag wil bewaren buiten de app zelf. Dan kun je natuurlijk een screenshot maken maar dat is toch niet hetzelfde.Je kunt wel degelijk een Instagram foto opslaan. Wij laten je graag zien hoe je foto’s downloadt van Instagram.

Er zijn verschillende apps die je kunt gebruiken om foto’s van andere accounts op Instagram op te slaan. Je eigen foto’s kun je automatisch laten opslaan zodra je ze op Instagram post. Ga hiervoor naar je profiel en selecteer de drie streepjes rechtsboven. Selecteer instellingen onder ‘oorspronkelijke berichten’ kun je de opties aanvinken om geplaatste foto’s en video’s op je apparaat op te slaan.

Opslaan met Quicksave for Instagram

Een app die ervoor zorgt dat je foto’s van iemands profiel kan downloaden, is Quicksave (Android/iOS). Om een foto op te slaan start je de app op, en zet je het schuifje van ‘auto download service’ aan. Linksonder zie je het Instagramicoontje staan. Als je Instagram via de Quicksave app opent ben je klaar om foto’s van Instagram te downloaden. 

Kies de foto die je wil downloaden en selecteer de drie puntjes rechts naast de foto. Hiermee open je het menu. Kies voor ‘Link kopiëren’ en de app zal er automatisch voor zorgen dat de foto in je galerij wordt opgeslagen.

De andere apps die je voor dit doel kan downloaden werken volgens hetzelfde principe. Kies dus een app die jij zelf het makkelijkst vindt werken. Hiervoor hoef je in de Playstore of Appstore alleen maar te zoeken op ‘save Instagram’.

Opslaan via je computer

Om Instagram-foto’s op te slaan via je computer, kun je 4K Strogram gebruiken. Dit is een app die je kunt downloaden voor Windows, macOS en Linux. Via de app kun je foto's en video's downloaden. Strogram biedt ook de optie om verhalen te downloaden. Ook is het mogelijk om een back-up te maken van jouw Instragram-profiel. De app is gratis te downloaden.

2 Reactie(s) op: Zo kun je een Instagram foto opslaan

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 31 oktober 2018 14:08 mrkuik
  Om de 'Omslagfoto' van twitter te downloaden is ook een trucje.
  Als je met je rechtermuisknop op de foto klikt, zul je zien dat er geen opslaan optie bij staat. Kies voor ‘pagina-info bekijken'.
  In het venster dat opent ga je in het menu naar 'Media' en zoek je het adres dat eindigt op '1500 x 500' met daarachter 'afbeelding'.
  Als je daar op klikt kun je die regen kopiëren en plakken in een nieuw tabblad. Druk op enter en je krijgt de 'Omslagfoto' die je kunt opslaan.
  Ik werk nog met W7. Ik weet niet of dit met W10 of de Mac ook zo werkt.
  Succes🍀
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 november 2019 15:43 HccNet
  Ik citeer hier:
  "Kies de foto die je wil downloaden en selecteer de drie puntjes rechts naast de foto. Hiermee open je het menu. Kies voor ‘Link kopiëren’ en de app zal er automatisch voor zorgen dat de foto in je galerij wordt opgeslagen."
  ….
  Het spijt me, maar dat is pertinent niet waar.
  Er wordt een link opgeslagen naar de originele locatie van het profiel met rechthebbende eigenaar. Om duplicaten te voorkomen, wordt alleen de link opgeslagen. NIET DE FOTO ZELF! Als de goto eigenaar de bron weg haalt, is jou link met kopie, automatisch ook weg.
  Wat hier staat, is dus gelogen.
  Of, keihard niet waar.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.