Zo draai je het nieuwe Twitter-ontwerp terug

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 14 maart 2014 10:00

Apps & Software

In februari introduceerde Twitter een nieuw ontwerp. Niet radicaal anders dan het vorige, maar wel met veel wit en een ongevraagde box waarin je wordt aangeraden om bepaalde mensen te volgen. Niet iedereen is daar even blij mee, maar gelukkig kun je het met een trucje weer terugdraaien.

Stylish installeren

Aan het ontwerp van Twitter zelf kun je weinig veranderen, maar er zijn wel extensies die je helpen om het op een andere manier weer te geven dan Twitter heeft bedoeld. Stylish is zo'n extensie (beschikbaar voor diverse browsers). In dit voorbeeld gebruiken we de extensie voor Firefox. Zodra je deze hebt geïnstalleerd, dien je de browser nog wel even opnieuw te starten.

Stylish is een extensie waarmee je het uiterlijk van sites kunt aanpassen.

Script invoeren

Wanneer je Stylish hebt geïnstalleerd, kun je zelf HTML-code schrijven waarmee je het uiterlijk van de site verandert. Nu vragen we natuurlijk niet van je dat je zulke uitgebreide HTML-kennis hebt, iemand anders heeft gelukkig het werk al gedaan. Surf naar deze pagina en kopieer het gehele script dat je daar vindt. Klik nu op de Stylish-knop die aan Firefox is toegevoegd en vervolgens op Nieuwe stijl schrijven / Voor Twitter.com.

Plak nu de code die je zojuist in je klembord hebt gekopieerd in het veld dat verschijnt. Geef de stijl een naam, bijvoorbeeld Twitter, en klik vervolgens op Opslaan. Zodra je op Opslaan hebt geklikt, zie je de stijl van de Twitter voor je ogen veranderen naar een fijne, rustigere stijl. Vond je de stijl van Twitter toch beter? Dan kun je de extensie heel eenvoudig weer uitschakelen en is er helemaal niets aan de hand.

Door een script te plakken, is de stijl van Twitter weer precies zoals je hem kende.

0 Reactie(s) op: Zo draai je het nieuwe Twitter-ontwerp terug

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.