Zo exporteer je je favorietenlijst in Chrome

© PXimport

Zo exporteer je je favorietenlijst in Chrome

Geplaatst: 13 oktober 2021 - 02:05

Aangepast: 14 december 2022 - 10:13

Justin Doornekamp

Ben je niet tevreden over Chrome en wil je overstappen naar een andere browser? Dan is het wel fijn als je al je favorietenlijst kunt overzetten. Hoe je dat doet, leggen we uit in dit artikel.

Door je favoriete webpagina’s te verpakken als een html-bestand, kun je deze gegevens gemakkelijk importeren naar veel andere browsers. Dit doe je vrij gemakkelijk door Chrome te openen op je Windows-pc, Mac of Chromebook en rechtsboven in het scherm op de drie verticale puntjes te drukken. Ga naar Bladwijzers en klik op Bladwijzerbeheer. Hier kom je overigens ook met de toetsencombinatie Ctrl, Shift en O.

In de blauwe Bookmarks-balk, vind je rechts van de zoekbalk opnieuw het menu-icoontje. Druk daarop en kies voor Bookmarks exporteren. Vervolgens kun je een html-document aanmaken. In de bestandsnaam staat automatisch de datum waarop het bladwijzerbestand is aangemaakt. Dit is vooral handig als je vaker je favorieten wilt overzetten.

In hetzelfde menu vind je ook de optie Bookmarks importeren, dus als je juist je favoriete pagina’s uit andere browsers wilt overzetten naar Chrome, dan moet je hier zijn. 

 

© PXimport

Overzetten naar Firefox

Stap je over naar Firefox, dan kun je het html-bestand importeren door via het hamburgermenu in de browser te klikken op Bladwijzers en daarna op Bladwijzers beheren onder in het scherm. Klik in de werkbalk van het venster Bibliotheek op Importeren en reservekopie maken om je bladwijzers over te zetten. 

Overzetten naar Edge

Ook in de browser van Microsoft vind je een optie om je favorieten te importeren. Ga daarvoor naar Instellingen en meer en selecteer Favorieten. Hier vind je de optie Importeren. Je kunt het html-bestand gebruiken, maar Edge kan ook zelf een koppeling maken met Chrome om de bladwijzers over te zetten. 

Overzetten naar Safari

Op je Mac kies je in Safari voor Archief. Klik hier op Importeer uit en vervolgens op Google Chrome. Vanuit dit menu kun je overigens ook je gegevens importeren vanuit Firefox. Nadat je Safari bent gaan gebruiken, kun je op elk gewenst moment onderdelen importeren, zelfs als je al eerder onderdelen hebt geïmporteerd. Hiervoor moet Chrome of Firefox wel op je Mac zijn geïnstalleerd.

Overzetten naar Opera

Wil je de iets minder bekende, maar toch populaire browser Opera gaan gebruiken, dan kun je je Favorieten overzetten door in het menu rechtsboven te kiezen voor Ga naar volledige browserinstellingen. Onder Synchronisatie vind je de optie Bladwijzers en instellingen importeren

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten