Zo ga je om met luidruchtige tabbladen

Door: Justin Doornekamp | 18 maart 2019 06:10

How To

De komst van tabbladen in browsers is één van de dingen die browsen superefficiënt heeft gemaakt. Maar met elke website die je opent op een tabblad, is er ook een mogelijkheid dat er een video automatisch afspeelt op die pagina. Met als gevolg een kakofonie van willekeurige geluiden uit je boxjes. Gelukkig kun je het geluid van individuele tabbladen vrij eenvoudig uitschakelen.

Uitschakelen in Firefox

De meest gebruiksvriendelijke browser op dit gebied vinden we Firefox, omdat je een luidruchtig tabblad letterlijk met één muisklik de mond kunt snoeren. Wanneer je tabbladen open hebt in Firefox en eentje maakt er geluid, dan verschijnt er een pictogram van een luidspreker op dit tabblad. Het enige dat je hoeft te doen, is klikken op dit pictogram en het geluid wordt direct uitgeschakeld. Het pictogram verandert in een pictogram met een luidspreker met een streep daardoor om aan te geven dat er wel geluid is, maar dat het is gedempt. Wanneer er geen geluid meer te horen is, verdwijnt het pictogram volledig.

In Firefox is een klik op de luidspreker genoeg om het geluid uit te schakelen.

Uitschakelen in Chrome

Het uitschakelen van geluid van individuele tabbladen in Chrome is iets omslachtiger, maar nog altijd prima te doen. Ook hier zal een pictogram met een luidspreker verschijnen wanneer er een tabblad is dat geluid maakt. Om dit geluid uit te schakelen moet je met de rechtermuisknop op dit tabblad klikken en vervolgens kiezen voor Geluid van site dempen. Om de demping weer ongedaan te maken klik je wederom met je rechtermuisknop op het pictogram en daarna op Geluid van site dempen opheffen.

0 Reactie(s) op: Zo ga je om met luidruchtige tabbladen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.