Zo gebruik je Chrome's geheime gastprofielfunctie

Door: ian-paul | 07 april 2014 09:00

Apps & Software

Google's webbrowser is een programma met veel verrassingen - één daarvan is een betafunctie die een generiek gastprofiel aanmaakt. Deze feature kan bijvoorbeeld door visite gebruikt worden om met jouw pc op het web te browsen.

Gastprofielen zijn een must voor iedereen die zo nu en dan zijn pc door anderen laat gebruiken. Met gastprofielen hoef je je geen zorgen te maken dat je vrienden je uitloggen op Facebook en Gmail, met je bladwijzers rommelen, of rondsnuffelen in je persoonlijke internetgeschiedenis die je liever privé houdt.

De toevoeging van gastprofielen is nog zo'n functie die langzaam van Chrome OS naar Chrome voor Windows, Mac en Linux migreert.

Gasten op Chrome

Begin door de volgende regel tekst in de adresbalk van Chrome te plakken: chrome://flags/#enable-new-profile-management. Druk vervolgens op Enter. Er wordt dan een gemarkeerde optie geopend met de naam Enable new profile management system. Klik op de link Enable onder de titel.

Zoals je in de beschrijving kunt zien, bevat het nieuwe managementsysteem een aantal verschillende functies, waaronder uitloggen van je profiel en een nieuw avatarmenu.

Met het nieuwe profielmenu kun je ook je huidige profiel vergrendelen zodat anderen het niet kunnen gebruiken. Momenteel adviseer ik je om deze vergrendelfunctie niet te gebruiken. In mijn testen kon ik mijn Chrome profiel vergrendelen, maar ik kon er niet meer in komen. Ik snap niet helemaal wat er aan de hand was, maar het is een beta, dus problemen zijn te verwachten.

Maar laten we teruggaan naar het inschakelen van gastprofielen. Nadat je op de Enable link geklikt hebt, klik op de knop Relaunch Now die onderaan de webpagina verschijnt.

Als je die knop niet ziet, sluit de browser en open hem opnieuw.

Nieuw profielsysteem

Als je eenmaal Chrome opnieuw hebt opgestart zou het nieuwe gebruikersprofielsysteem moeten werken.

Als je al gebruikersprofielen in Chrome gebruikt, zul je merken dat het nieuwe systeem de profielen van de linkerbovenhoek van Chrome naar rechtsboven verplaatst.

Je zult ook de avatars niet zien; in plaats daarvan zie je de naam van het Chrome profiel dat momenteel in gebruik is.

Klik op het nieuwe profielsysteem en je zult onderaan in het keuzemenu een optie zien staan met de naam Browse as guest.

Selecteer die optie en er wordt een nieuw browservenster geopend zonder enige persoonlijke instellingen, geschiedenis, of extensies. Je vrienden kunnen nu rustig je pc gebruiken, en je hoeft je geen zorgen te maken dat er zoekopdrachten naar Justin Bieber in je Google Now resultaten terechtkomen.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze Amerikaanse zustersite PCWorld.com. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen regiogebonden zijn.

2 Reactie(s) op: Zo gebruik je Chrome's geheime gastprofielfunctie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 april 2014 11:52 Anoniem
  Ik moet zeggen dat ik het niet bijster interessant interessant vind, er zijn belangrijker zaken te bedenken.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 mei 2014 19:40 Anoniem
  Als meneer de Gast het niet bijster interessant vindt, dan gaat hij maar ergens anders lezen, of zelf een artikeltje publiceren.
  Ik vind het artikel wél interessant, omdat ik nogal eens vrienden of familie mijn computer laat gebruiken als zij bij mij thuis zijn.
  Opvallend vind ik de melding die gegeven staat als de Gast modus aan staat. Deze komt namelijk erg overeen met het gebruiken van een incognitotabblad.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.