Zo gebruik je de nieuwe emoji-functie in Windows 10

Door: Mark Gamble | 16 oktober 2017 09:02

How To

In de Fall Creators Update heeft Microsoft een nieuwe functie toegevoegd: emoji's. Nu kun je eenvoudig grappige tekens en plaatjes aan teksten en chatberichten toevoegen.

Op iedere smartphone kan het al langer en bij sommige losse applicaties onder Windows 10 zoals Slack en WhatsApp is het ook al langer mogelijk. Maar nu ondersteunt Windows 10 Fall Creators Update native emoji's.

Toetscombinatie

Vanaf de Fall Creators Update biedt Microsoft nu in ieder invoerveld, ongeacht welke applicatie het is, de mogelijkheid om emoji's toe te voegen. Daarvoor is zelfs een speciale toetscombinatie voor bedacht: WinToets + . (Windows-toets tegelijk met een punt). Als je die toetscombinatie intypt bij een invoerveld, bijvoorbeeld in Skype, het zoekvenster van Windows 10 of de adresbalk, kun je nu kiezen uit een reeks tekens.

Nuttig?

Voor chatberichten via Skype kan het een leuke toevoeging als je emoji's gebruikt. Maar de toetscombinatie werkt in ieder invoerveld, dus bijvoorbeeld ook in het zoekvenster in de Verkenner, in het startmenu en de adresbalk van Edge. En ook als je een nieuw bestand aanmaakt, kun je gebruikmaken van emoji's, waardoor je dus ook de meest creatieve bestandsnamen kunt maken. Let wel: bestanden met daarin emojis worden in Windows 7 niet goed zichtbaar, de naam van het bestand verandert dan in nietszeggende blokken.

Windows 10 Fall Creators Update - en ook de vorige versies van Windows 10 - kunnen overigens wel gewoon overweg met emoji's in bestandsnamen.

Tekstverwerking

Los van de invoervelden in Windows 10 kun je emoji's ook in de meeste tekstverwerkers gebruiken. Uiteraard werken emoji's in Word 2016, maar niet in Notepad of Wordpad; in die laatste app zie je wel de geselecteerde emoji's, maar worden ze eenvoudig weergeven in zwarte blokjes. In Word 2016 zijn wel nagenoeg gelijk aan het origineel.

Ook benieuwd naar alle nieuwe functies die je kunt terugvinden in Windows 10 Fall Creators Update? Hier vind je ons complete overzicht.

0 Reactie(s) op: Zo gebruik je de nieuwe emoji-functie in Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.