Zo gebruik je de slaapstand in Spotify

Door: Justin Doornekamp | 04 september 2022 15:42

How To

Luister je graag naar muziek voordat je gaat slapen? Dat kan het handig zijn om de slaapstand in Spotify te gebruiken. Je hoeft dan niet meer je bed uit om de muziek uit te zetten: de streamingdienst stopt na verloop van tijd zelf met het afspelen van nummers. Hoe werkt de slaapstand in Spotify en hoe schakel je deze functie in op je iPhone, iPad en Android-telefoon?

Om de slaapstand in te schakelen, open je de Spotify-app op je mobiele apparaat. Op de desktopversie van de streamingdienst zul je de functie helaas niet vinden. Speel in de app een nummer af en tik op de drie horizontale puntjes, rechtsboven in het scherm. Scrol in dit menu helemaal naar beneden om de optie Timer voor slaapstand te vinden. 

Onder Audio stoppen over kun je aangeven wanneer de muziek uit zichzelf moet stoppen. Je hebt de keuze uit onder meer 5, 10, 15 en 30 en 45 minuten. Je kunt de muziek ook na een uur laten stoppen of als het huidige nummer is afgelopen.

In de desktopversie van Spotify werkt de slaapstand niet.

Spotify-timer

Heb je een tijd gekozen, dan krijg je de melding Je timer voor slaapstand is ingesteld te zien. De muziek zal dan vanzelf stoppen na de aangegeven tijd.

Wil je nog voordat de muziek is gestopt de timer uitzetten, dan kan tik je opnieuw op de drie horizontale puntjes. Onderin het menu zie je hoelang het nog duurt voordat de timer afgaat. Tik op de timer en kies voor de optie Timer uitschakelen of verleng eventueel de tijd.

Let er dus op dat de slaapstand niet werkt op een desktop, ook niet als je bijvoorbeeld via een Chromecast Audio met je mobiel streamt naar een audiosysteem. Je krijgt dan de melding Connect is niet beschikbaar wanneer de sleep timer actief is. Kies voor Connect uitschakelen als je toch de slaapstand wilt inschakelen. De muziek schakelt dan automatisch over naar je mobiele apparaat.

Gebruik je geen Spotify, maar Apple Music? Dan stel je de timer juist in via de Klok-app op je iPhone. Selecteer in het menu Als Timer eindigt voor de optie Stop afspelen om muziek automatisch uit te schakelen na een bepaalde tijd. 

Andere tips

Op zoek naar meer Spotify-tips? In ons Spotify-dossier vind je meer handige artikelen over de streamingdienst. Zo leggen we uit hoe je een playlistmap kunt aanmaken, hoe je Spotify gebruikt op een smartwatch en hoe je afspeellijsten deelt. 

0 Reactie(s) op: Zo gebruik je de slaapstand in Spotify

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.