Zo gebruik je de Windows 10 Tijdlijn

Door: Wesley Akkerman | 01 juli 2019 17:31

Apps & Software

De Windows 10 Tijdlijn is een functie die antwoord kan geven op de vraag: waar was ik ook alweer mee bezig? Het is een optioneel hulpmiddel waarmee je webpagina’s en documenten kunt bijhouden waar je de afgelopen weken tot dertig aan gewerkt hebt.

Je opent de Windows 10 Tijdlijn door de knoppencombinatie Win + Tab in te drukken (Windows-toets plus Tab). Niet alleen krijg je dan een overzicht van je werkzaamheden te zien, ook kun je hier een virtueel bureaublad aanmaken. Zie het als een bureaublad binnen het bureaublad, waar je documenten, websites en meer kunt samenvoegen en snel kunt wisselen tussen specifieke mogelijkheden. Mocht het niet werken, ga dan naar Instellingen / Privacy / Activiteitsgeschiedenis. Daar moet je aanvinken dat je toestaat “dat Windows de activiteiten van deze pc verzamelt”. Wil je dat niet, dan moet je de functie uit vinken. Als het vierkantje blauw is en je een wit vinkje ziet staan, dan betekent dat dat de functie ingesteld is. Ook kun je je voorkeur voor de cloud hier opslaan.

Windows 10 tijdlijn
Ga eerst naar de Activiteitsgeschiedenis in de Windows 10 instellingen.

Zo werkt de Windows 10 Tijdlijn

Als je besluit gebruik te maken van de Windows 10 Tijdlijn, dan kun je in een oogopslag zien welke apps, webpagina’s en documenten je geopend hebt. Tevens vind je hier een overzicht van documenten waar je onlangs aan gewerkt hebt. Door die te presenteren, verwacht Microsoft dat je sneller aan de slag kan gaan met dingen waar je al aan gewerkt hebt. Het grote nadeel is dat de Tijdlijn vooralsnog alleen goed werkt met apps van Microsoft; je ziet je webpagina’s terug in Microsoft Edge en je bestanden uit het Office-pakket. Werk je veel met pdf-bestanden? Overweeg dan wat vaker de Edge-browser gebruiken om er meer uit te halen dan je nu doet.

Windows 10 Tijdlijn werkt op meerdere pc’s, maar alleen wanneer je toestaat dat Microsoft je gegevens meeneemt in de cloud. Wanneer je die gegevens niet online opslaat en je toch een specifiek document of foto probeert te openen, dan zal het niet lukken dat bestand te openen. De Tijdlijn is vooral handig voor de mensen die veel met dezelfde bestanden werken en niet heel hun bureaublad willen volgooien met snelkoppelingen. Het is een handig overzicht van je werkzaamheden en biedt mogelijkheden voor de mensen die wel eens op afstand werken – ze krijgen immers snel toegang tot hun projecten, bestanden en pagina’s waar eerder aan gewerkt is.

Verbeteringen voor Windows 10 Tijdlijn

Op papier is de Windows 10 Tijdlijn ontzettend prettig, maar we kunnen ons wel enkele verbeteringen voorstellen. Zo zou het fijn zijn als Microsoft ondersteuning voor meerdere applicaties toevoegt. Of om bepaalde groepen aan bestanden of apps in één keer te openen. Tot die tijd is het voor slechts een handjevol mensen een goede, optionele manier om snel door te gaan met het werk dat eerder is blijven liggen. Gelukkig is de Tijdlijn voor niemand momenteel verplicht.

Windows 10 tijdlijn

0 Reactie(s) op: Zo gebruik je de Windows 10 Tijdlijn

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.