Zo gebruik je emoji in Windows 10 en op de Mac

Door: lifehacking-nl | 23 oktober 2016 08:06

How To

Vooral tijdens het gebruiken van WhatsApp en Messenger op onze laptop of desktop worden we ermee geconfronteerd: er zit geen emoji-knop op je toetsenbord. Gelukkig is er toch een manier om emoji op Windows en macOS te gebruiken. In dit artikel leggen we uit waar je het emoji-toetsenbord op beide systemen kunt vinden.

Emoji gebruiken in Windows 10

Om emoji op Windows 10 te gebruiken klik je met de rechtermuisknop op je taakbalk en selecteer je ‘Toon touch-toetsenbord‘. Nu verschijnt er een nieuw toetsenbord-icoontje bij de notificaties in je taakbalk. Lees ook: Vervang tekst door emoji in iOS 10.

Door op dit icoontje te klikken, verschijnt er een toetsenbord op je scherm die je kunt bedienen met je muis. Het touch-toetsenbord is niet hetzelfde toetsenbord als het standaard virtuele toetsenbord. Die vind je bij Instellingen.

Op het touch-toetsenbord vind je naast de spatiebalk en de Ctrl-toets het icoontje van emoji. Door hierop te klikken kun je allerlei emoji typen. Net als de variant op je smartphone zijn de emoji opgedeeld in categorieën zoals laatst gebruikt, eten en reizen. Om een emoji te gebruiken in tekstvakken zoals reacties of een bericht op Facebook, klik je op het tekstvak en vervolgens op de emoji die je wilt gebruiken.

Helaas werken niet alle programma's even soepel samen met deze emoji. Zo ondersteunt Google Chrome tot op heden de emoji niet.

Emoji gebruiken in OS X en macOS

Om emoji te gebruiken op je Mac is er een makkelijke toetsencombinatie. Door na het selecteren van een tekstvak de toetsen Control, Command en de spatiebalk in te drukken, verschijnt er een venster met alle emoji. Door op een emoji te klikken, zet je deze in het tekstvak.

0 Reactie(s) op: Zo gebruik je emoji in Windows 10 en op de Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.