Zo gebruik je je telefoon als walkietalkie met Teams

Door: Justin Doornekamp | 09 februari 2022 11:24

How To

Microsoft heeft de Walkie Talkie-functie in Teams voor iedere gebruiker van de vergaderapp beschikbaar gemaakt. Wat kun je ermee en hoe werkt de functie?

Met Walkie Talkie kun je als Microsoft Teams-gebruiker je telefoon of tablet letterlijk als walkietalkie gebruiken om bijvoorbeeld met collega’s te overleggen of om hulp te vragen. Net als bij traditionele walkietalkies houd je een knop ingedrukt om te spreken en laat je de knop los om te luisteren. Het voordeel is dat je niet iedere keer hoeft in te bellen als je een collega iets wilt vragen.

De functie in Teams werd twee jaar geleden aangekondigd, maar lanceerde pas in september 2020 officieel voor Android-apparaten. Inmiddels worden ook iPhones en iPads worden ondersteund.  

Zo werkt het

Open de Teams-app op je smartphone of tablet en kies onderin de navigatiebalk op Walkie Talkie. Het kan zijn dat je de functie nog niet ziet: Microsoft rolt deze namelijk geleidelijk uit. Zorg in ieder geval dat je de laatste versie van de Teams-app hebt. De optie kun je eventueel ook vinden door in de navigatiebalk te kiezen voor Meer.

Vervolgens kun je met een kanaal verbinding maken. Waar de walkietalkies van vroeger geen communicatienetwerk nodig hadden, dien je nu wel verbinding te hebben met een mobiel netwerk om de Walkie Talkie-functie in Teams te kunnen gebruiken. Het voordeel daarvan is echter wel dat je niet gebonden bent aan een bepaalde maximale afstand tussen jezelf en je collega.

Tik op de pijl naar rechts naast Kanaal en selecteer het kanaal waarmee je verbinding wilt maken. Bevestig door de tikken op Verbinding maken en vervolgens ontvang je alle communicatie op het geselecteerde kanaal. Naast de naam van het kanaal zie je hoeveel personen momenteel dezelfde verbinding hebben.

Wil je zelf spreken, dan kun je door middel van de grote knop spreken in het midden van het scherm praten. Sommige headsets en telefoons, waaronder de Samsung Galaxy XCover Pro, hebben zelfs een zogenoemde push-to-praat-knop. Als je deze ingedrukt houdt kun je ook communiceren met collega’s.

De Samsung Galaxy XCover Pro heeft een speciale walkietalkie-knop.

Walkietalkiefuncties zijn nog niet vaak te vinden in vergader- en chatapps. In WhatsApp kun je audioberichten versturen en ontvangen, maar de chatdienst kun je niet gebruiken als walkietalkie. Apple heeft wel een walkietalkiefunctie uitgebracht voor de Apple Watch in 2018. Het horloge heeft een push-to-praat-knop om via FaceTime continu in contact te blijven met vrienden, familie of collega’s. 

0 Reactie(s) op: Zo gebruik je je telefoon als walkietalkie met Teams

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.