Zo gebruik je meerdere WhatsApp-accounts

Door: dirk-schoofs | 24 april 2020 12:58

WhatsApp vingerafdruk beveiliging instellen
How To

Met je mobiele telefoon is het officieel niet mogelijk om tegelijkertijd verschillende WhatsApp-accounts te gebruiken, iets wat wel lukt op je laptop- of desktopcomputer. Met behulp van Altus, een opensource-programma, log je in op verschillende accounts die ieder hun eigen tabblad hebben.

Altus installeren

Sommige mensen gebruiken meer dan één WhatsApp-account om zo hun zakelijke communicatie te kunnen scheiden van hun privé-berichten. WhatsApp is op haar website echter behoorlijk helder: je account kan uitsluitend worden geverifieerd met één nummer op één apparaat. Toch kun je via je computer proberen om tegelijkertijd toegang te krijgen tot meerdere WhatsApp-accounts door voor ieder account een andere browser te gebruiken en dan in te loggen bij de webversie van WhatsApp. Het kan echter eenvoudiger met een tool die de communicatie opdeelt in verschillende tabbladen. Download daarvoor Altus. Er is een versie voor macOS, Windows en Linux. Tijdens het installeren is het mogelijk dat je een waarschuwing ontvangt van Windows Defender. Je mag deze negeren en gewoon doorgaan met de installatie.

Altus is een desktop-client voor WhatsApp zodat je gelijktijdig verschillende accounts kunt gebruiken.

Tabbladen

In het venster Add Instance geef je allereerst het tabblad een naam. Ook kun je hier aanvinken of je meldingen wilt ontvangen en of je het geluid wilt inschakelen. Daaronder kies je het thema: standaard of donker. Daarna klik je op de knop Add Tab. Vervolgens open je WhatsApp op je smartphone en ga je via de instellingen naar WhatsApp Web zodat je de qr-code kunt inscannen. Zo verbind je de telefoon met de web-weergave van WhatsApp. Om een tweede account te verbinden, moet je een nieuw tabblad aanmaken. Daarvoor klik je op het groene plusteken in de navigatiebalk. Deze werkwijze herhaal je dan net zo vaak als je accounts hebt.

Via de plusknop maak je voor ieder account een tabblad.

Aangepast thema

Altus nestelt zich in het systeemvak. Je kunt daarom de app prima minimaliseren. Meldingen ontvang je dan vanuit het pictogram in het systeemvak. Je kunt ieder account van een ander thema voorzien en zelfs aangepaste thema’s samenstellen. Ga naar het menu Theme en selecteer de opdracht Custom Theme. Een eigen thema maak je door kleuren te kiezen voor de achtergrond, tekst, pictogrammen enzovoort. Ieder thema dat je op die manier samenstelt, kun je voorzien van een naam.

Stel je eigen thema samen.

1 Reactie(s) op: Zo gebruik je meerdere WhatsApp-accounts

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 25 april 2020 12:37 JohGrinwis
    Is Altus beveiligd met end to end encryptie? Of is Altus een koppeling tussen Whatsapp?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.