Zo gebruik je Messenger Lite op je Android-smartphone

Door: Daan Doedens | 03 mei 2017 15:11

Messenger Lite
How To

Messenger Lite is sinds een paar dagen eindelijk officieel beschikbaar in Nederland. De gestripte versie van de chat-app van Facebook werd in eerste instantie alleen in een aantal opkomende markten gelanceerd, maar is nu ook in de Nederlandse Play Store terug te vinden. En dat scheelt een hoop batterijgebruik.

Messenger Lite is een uitgeklede versie van Messenger, Facebook's op zichzelf staande chat-app voor gesprekken binnen het sociale medium. Hoewel de app gericht is op opkomende markten, vindt hij gretig aftrek bij mensen die wel willen chatten, maar geen gebruik willen maken van de batterijslurpende Messenger-app. Tot nu toe moesten zij het echter doen via een omweg, namelijk het installeren van een APK-bestand.

Messenger Lite installeren

Messenger Lite

Om Messenger Lite te installeren op je Android-smartphone, ga je in Google Play naar de app-pagina. Hier kun je de app op je smartphone zetten. De app is helaas nog niet beschikbaar op de iPhone. 

Als je de app hebt geïnstalleerd en je bent ingelogd met je Facebook-gegevens, kun je beginnen met chatten. Dat gaat precies op dezelfde manier als via de normale Messenger-app, alleen zonder alle overbodige poespas die in de loop der jaren in die app is gestopt. 

Alleen de basis is nog over. Je kunt berichten en foto's versturen, audio opnemen en emoji gebruiken, maar daar is ook wel alles mee gezegd. 

En dat is wel zo fijn, want door alle functies in de gewone Messenger-app werd je accu werkelijk leeggetrokken. Dat is met de Lite-versie beduidend minder het geval. 

Leuk detail is dat wanneer je het profiel van iemand met wie je chat wil bekijken, je doorgelinkt wordt naar de mobiele website van Facebook - en niet naar de eveneens energieslurpende Facebook-app.

0 Reactie(s) op: Zo gebruik je Messenger Lite op je Android-smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.