Geef iemand anders toegang tot je Gmail-account

Door: dirk-schoofs | 25 januari 2021 11:00

How To

In Gmail is het mogelijk om andere gebruikers toegang tot jouw account te geven. Dat komt van pas wanneer een e-mailadres door meerdere mensen wordt gebruikt. Zij kunnen dan onder jouw naam mail lezen, versturen en verwijderen. Uiteraard zijn er enkele voorwaarden en beperkingen.

Voorwaarden

Beheer je met enkele mensen een secretariaat, of gebruik je om een andere reden hetzelfde e-mailadres binnen de familie of voor een gemeenschappelijk project? Je kunt eenzelfde account wel degelijk delen met anderen op voorwaarde dat zij uiteraard ook een Google-account hebben. Bovendien kan degene die de volmacht ontvangt geen enkele instelling wijzigen van jouw Gmail-account. Ten derde kun je aan maximaal tien personen zo’n volmacht geven. Gemachtigden kunnen ook nooit namens jou chatten met mensen. Om een andere gebruiker toegang te verlenen, gebruik je het tandwieltje en vanaf daar ga je naar Alle instellingen bekijken zodat je bij het tabblad Accounts en import kunt. Achter de optie Toegang verlenen tot je account klik je dan op de optie Nog een account toevoegen.

Je kunt nog een Google-account selecteren van iemand die toegang krijgt tot jouw Gmail-account.

Toestemming

Er opent dan een pop-up waarin je het e-mailadres invult van degene die je toegang wilt verlenen. Dit moet dus een Gmail-account zijn. Klik daarna op Volgende stap. Hierna volgt er een bevestiging en zal Gmail vragen of het een e-mail mag versturen naar het e-mailadres dat je hebt ingevoerd. De ander moet dit op zijn beurt accepteren voordat hij of zij toegang krijgt tot je mailbox. In die mail staan twee verschillende links waarmee de ontvanger deze machtiging kan accepteren of weigeren. Wanneer de machtiging is geaccepteerd kan het maximaal een half uur duren voordat de verificatie is afgerond.

Beide partijen moeten de machtiging accepteren.

Schakelen

Log daarna eerst even uit bij Gmail en log daarna opnieuw in. Er verschijnt namelijk een sleuteltje en het woord Gemachtigd naast het account van de volmachtgever. Door hierop te klikken komt de gevolmachtigde in een venster om de mails van dit gedeelde account te beheren. Daarna is het gemakkelijk schakelen tussen de verschillende Gmail-accounts. Als eigenaar kun je de machtiging op ieder moment weer intrekken. Hiervoor ga je naar de instellingen om daar de gebruikersnaam van de ander te selecteren en daarna klik je op Verwijderen.

Bert Hendrix is hier gemachtigd om mijn account te gebruiken.

1 Reactie(s) op: Geef iemand anders toegang tot je Gmail-account

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 3 februari 2021 05:33 Catressia
    🍓 Hеte pikkеn windеn mе op! Schrijf mе hier - ----KLIK----
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.