10 dingen die Google kan behalve zoeken

Door: Martin Gijzemijter | 05 april 2017 09:55

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Tip 06: Vluchtchecker

Wanneer je op vakantie gaat (of je de reisgegevens van iemand anders die op vakantie wil weten) dan zijn er heel veel manieren en apps om de vluchtinformatie te checken. Een van de gemakkelijkste manieren is gewoon vanuit Google. Deze functie is werkelijk bizar eenvoudig, want het enige dat je hoeft in te typen is het vluchtnummer, bijvoorbeeld KL601. Je krijgt dan direct de vluchten te zien met dit nummer voor vandaag en morgen, inclusief de status (op tijd, aangekomen, vertraagd enzovoort). Er is werkelijk geen snellere manier om dit te checken. Wel moeten we erbij zeggen dat als je graag wat meer informatie over de vlucht, de maatschappij enzovoort wilt hebben, je aan deze manier van zoeken niets hebt, omdat er niet wordt doorgelinkt. Het is écht alleen om heel snel even te kijken wat de status van een vlucht is. Voor uitgebreidere informatie kun je beter een app gebruiken als App in the Air op je smartphone.

Tip 06 Even snel een vlucht checken kan niet sneller.
Google vertelt je de status van de vluchten met het vluchtnummer voor vandaag en morgen

Tip 07: Bibliotheek

In eerste instantie lijkt deze functie helemaal niet zo handig. Je kunt namelijk in Google zoeken op alle boeken van een bepaalde auteur, door te typen boeken van *naam schrijver*. Wanneer je dit doet, krijg je een compact lijstje te zien met alle boeken van die persoon (die bij Google bekend zijn). Waarom zou je dat via Google doen, en niet direct in de boekwinkel waar je ze kunt bestellen? Omdat je, wanneer je het via Google doet en je klikt op één van de resultaten, direct een heel compleet overzicht krijgt. Je ziet dan namelijk links naar recensies en in de rechterbalk van Google zelf links naar de goedkoopste winkel voor dit boek en informatie over de auteur. Overigens werkt dit ook uitstekend voor films en series.

Tip 07 Zoek in Google naar de boeken van je favoriete auteur voor allerlei extra informatie.

Tip 08: Releasedata

Wanneer komt de nieuwe Star Wars-film eigenlijk in de bioscoop? En wat is eigenlijk de releasedatum van de langverwachte game Halo Wars 2? Ook dit zijn antwoorden waar Google (in de meeste gevallen) een pasklaar antwoord op heeft. Typ simpelweg release date gevolgd door de titel van wat je zoekt (je hoeft zelf niet aan te geven of het een boek of een film enzovoort is, dat doktert Google zelf wel uit) en er verschijnt een kader waarin staat wanneer de genoemde titel precies zal verschijnen, plus nog wat extra informatie over de titel van een door Google geselecteerde website. Overigens werkt het Nederlandse woord releasedatum ook, maar dat leidt minder vaak tot resultaat, terwijl het Engelstalige woord wel gewoon Nederlandstalige zoekresultaten oplevert.

Tip 08 Releasedata van films, producten enzovoort kan Google je rechtstreeks geven.

Tip 09: Sportuitslagen

Voor sport-updates zijn er natuurlijk meer dan genoeg apps en websites. Maar soms wil gewoon even heel snel zien wat de huidige stand van zaken is. In dat geval kan Google je helpen – maar eigenlijk alleen als je wat over voetbal wilt weten. Helaas is dit de enige sport waarvoor dit zo goed uitgewerkt is, je kunt het volgende trucje dus helaas niet gebruiken voor tennis, formule 1, darts enzovoort.

Typ je het woord eredivisie, dan zal Google direct in beeld brengen welke voetbalwedstrijden er de komende dagen gespeeld worden en in welke week van de competitie we ons bevinden. Wil je echt alleen even zien hoe je club ervoor staat, typ dan stand eredivisie, waarna de actuele ranglijst wordt getoond inclusief details als doelsaldo enzovoort. Overigens werkt dit ook prima voor buitenlandse competities zoals de Premier League, Bundesliga enzovoort.

Tip 09 Sportuitslagen? Die roep je gewoon live op in Google, maar dan wel alleen als het om voetbal gaat.
Google is niet alleen nuttig, maar kan je ook helpen bij de nodige ontspanning

Tip 10: Ontspanning

Tot slot is Google niet alleen maar nuttig. Jouw persoonlijke assistent kan je ook helpen bij de nodige ontspanning. Dat kan aan de hand van kleine grapjes, door do a barrel roll in te tikken, waarna het scherm een rondje draait, of askew, waardoor het scherm scheef komt te hangen. Maar het kan ook uitgebreider: door spelletjes te spelen. Wanneer je bijvoorbeeld atari breakout typt in Google en klikt op het tabblad afbeeldingen, dan verandert het zoekresultaat in het beroemde Atari-spelletje Breakout! waarbij je in dit geval met een balletje de zoekresultaten kunt wegspelen. Zoek je op solitaire, dan kun je het bekende kaartspelletje rechtstreeks in het zoekresultaat spelen. Tot slot nog eentje die we je niet aanraden, simpelweg omdat we er een halve dag aan hebben verspild. Typ tic tac toe in Google en je kunt direct een spelletje boter kaas en eieren spelen. Maar nogmaals, wees gewaarschuwd, je speelt tegen een computer en winnen is niet eenvoudig – zo niet onmogelijk.

Tip 10 Google is niet alleen maar nuttig, je kunt de zoekmachine ook allerlei klassiekers op gamegebied laten starten. Pas op: verslavend!

0 Reactie(s) op: 10 dingen die Google kan behalve zoeken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.