Zo haal je alles uit Google Foto’s

Door: Laura Kempenaar | 20 juni 2019 10:22

How To

Google heeft een heleboel software die ons leven makkelijker maakt, maar Google Photos is bij velen favoriet. Het is een goede manier om een backup te hebben van je foto’s. Maar, er kan veel meer met Google Foto’s.

Zoeken op een onderwerp

Weinig mensen weten hoe goed de zoekfunctie van Google binnen Foto’s is. Je hoeft niet op een datum te zoeken omdat je telefoon die foto nu eenmaal ook naar een datum noemt. Wil je bijvoorbeeld per se een foto van een bloem vinden, dan hoef je maar te zoeken op bloem en de kunstmatige intelligentie binnen Foto’s doet zijn best om alle foto’s met daarop een bloem tevoorschijn te halen.

Zien waar de foto is gemaakt

Als je locatie op je telefoon aanstaat als je de foto maakt, dan krijgt de foto deze mee in de onderliggende informatie. Hierdoor kun je niet alleen altijd zien waar de foto was gemaakt (samen met de datum en zelfs met welk apparaat), maar Google Foto’s kan het ook weergeven op Google Maps, waardoor je bijvoorbeeld na een rondreis mooi kunt zien waar je allemaal bent geweest en hoe het er daar uitzag.

Google Foto's
Google Foto's

Kies je favoriet

Die leuke foto van je kinderen om aan iedereen te laten zien, of die ene foto van jezelf die je altijd kiest voor profielfoto’s, sommige foto’s wil je binnen handbereik hebben. Om te zorgen dat je niet constant je hele galerij door hoeft te scrollen, kun je ervoor kiezen een paar foto’s favoriet te maken. Hiervoor hoef je alleen maar het ster-icoontje aan te tikken. Ze komen dan automatisch in een ‘favorieten’-map in de app.

Maak gebruik van de Google Assistent

Google heeft natuurlijk de Google Assistent, maar die binnen Foto’s is heel anders. Als je daar op Assistent drukt, het vierkante icoontje met het vierhoekige sterretje erin, dan kun je verschillende ‘speciale’ foto-mogelijkheden zien. Zo kan de Assistent zelf een kattenfilm maken, waarbij de foto’s waarop katten staan achter elkaar worden gemonteerd in een filmpje met als achtergrondmuziek miauwende mensen. Het is een beetje vreemd, maar er zijn nog meer opties: geoptimaliseerde foto’s, slideshows en de optie om bepaalde foto’s te laten opruimen. Leuk detail: je kunt ook zelf animaties maken, waardoor je een gifje hebt met zelf uitgekozen foto’s dat je met mensen kunt delen.

Deel je foto’s met anderen

Hoewel veel mensen foto’s versturen via WhatsApp (met alle kwaliteitsverlies van dien), is het heel gemakkelijk om via Google Foto’s kiekjes te delen. Je geeft het gedeelde album een naam, selecteert met wie deze gedeeld mag worden en welke foto’s tot het album behoren. Je kunt in Google Foto’s heel makkelijk per dag foto’s selecteren, waardoor je bijvoorbeeld een specifiek evenement of vakantie heel snel kunt toevoegen. Andere mensen kunnen ook hun foto’s erbij zetten, waardoor je een heel breed beeld krijgt van de reis/het evenement.

Google Foto's
Google Foto's
Google Foto's

Geen synchronisatie meer tussen Google Drive en Google Foto’s

Het was heel lang mogelijk om te synchroniseren tussen Google Drive en Google Foto’s, maar dat is binnenkort niet langer het geval. Als je een foto uit Google Photos verwijderde, dan verdween hij ook in Drive, maar niet als die in een bepaalde map stond of bewerkt was. Het was nooit helemaal duidelijk wanneer synchronisatie wel of niet plaatsvond. Daarom heeft Google besloten om de synchronisatie niet meer standaard aan te hebben. Houd dat in de gaten, want ook het verwijderen gaat dus niet automatisch dubbel. Wil je toch direct uit Drive uploaden naar Google Foto’s, dan kan dat: er komt binnenkort een speciale knop voor deze functie.

0 Reactie(s) op: Zo haal je alles uit Google Foto’s

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.