Zo herken je nummers met Shazam

Door: Stefanie Katzenbauer | 07 maart 2022 13:21

nummers herkennen met Shazam
How To

Met Shazam kun je eenvoudig liedjes herkennen. Hoe werkt de app precies?

Als eerste download je de Shazam app Google play of in de App Store. De rest wijst zich eigenlijk helemaal vanzelf. Je moet de app eerst toestemming geven om gebruik te maken van je microfoon zodat deze muziek kan herkennen.

nummers herkennen met Shazam

Vervolgens hoef je simpelweg maar op de Shazam-knop te drukken en de app begint automatisch naar de muziek te luisteren die er speelt. Mocht je dus in een luidruchtige omgeving staan, dan loont het om wat dichter bij de box te gaan staan zodat de app het liedje kan herkennen.

De app geeft je vervolgens niet alleen de naam van het nummer maar kan je ook de songtekst laten zien zodat je direct mee kunt zingen. Andere informatie die je in de app kunt vinden zijn de bijbehorende video’s van het nummer en andere nummers die door diezelfde artiest gemaakt zijn.

Enkele maanden geleden kwam Shazam-eigenaar Apple met een update voor de app, waardoor de tool nog beter in staat zou moeten zijn om nummers te herkennen. Vooral in drukke cafés of op feestjes werkte de app voorheen minder goed, maar dit is nu verleden tijd.

In de instellingen van de app kun je bovendien je Spotify-account koppelen aan Shazam. Als je deze optie aanzet, dan worden de nummers die je via Shazam hebt gevonden automatisch toegevoegd aan een afspeellijst. In Spotify vind je de lijst vervolgens onder de naam Mijn Shazam-nummers.

nummers herkennen met Shazam

Liedjes herkennen met Google Assistent en Siri

Mocht je een Android-smartphone hebben, dan is jouw Google Assistent ook een hele goede optie om liedjes mee te herkennen. Hiervoor hou je simpelweg je thuisknop ingedrukt om de assistent te activeren en vraag je ‘welk liedje is dit?’. Vanaf dat moment gaat de assistent luisteren.

Het bijzondere aan de Google Assistent is echter dat het liedje zelf niet per se afgespeeld hoeft te worden. Je kunt het ook zelf zingen of zelfs neuriën. Dat is dus ideaal als je nog maar een kort stukje van een liedje weet maar je er al de hele dag gek van wordt omdat je de rest niet kent. 

Shazam is sinds de overname van de dienst door Apple in 2018, standaard te vinden in Apple-apparaten, zodat je ook assistent Siri kan vragen om een nummer te identificeren. Verder hebben gebruikers toegang tot het herkennen van muziek via het Control Center in iOS.

Nummers die gevonden worden met Shazam zijn meteen via muziekdienst Apple Music te beluisteren. 

0 Reactie(s) op: Zo herken je nummers met Shazam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.