Op deze apparaten kun je Apple TV+ bekijken

Door: Justin Doornekamp | 14 november 2019 17:45

How To

Apple TV+ is inmiddels uit in Nederland, maar hoe kun je films en series van de streamingdienst op al je apparaten bekijken? Wij leggen het uit.

Voor Apple-gebruikers is het erg gemakkelijk om Apple TV+ te kijken. Heb je een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of een Apple TV, dan hoef je enkel de Apple TV-app te downloaden in de App Store en je hebt direct toegang tot alle films en series. Je moet wel beschikken over iOS 12.3 of hoger, tvOS 12.3 of hoger of macOS Catalina. Je kunt je ook op tv.apple.com abonneren op Apple TV+ en dan kun je de streamingdienst gebruiken in Safari, Chrome of Firefox.

Op je tv

Apple heeft zijn streamingdienst ook beschikbaar gemaakt voor enkele televisies die AirPlay 2 ondersteunen, waaronder de laatste modellen van LG en Vizio. Om de streamingdienst van Apple te kunnen gebruiken, moet je dan eerst je iOS-apparaat met hetzelfde wifinetwerk verbinden als je AirPlay 2 compatibele smart-tv. Vervolgens zoek je binnen de Apple TV-app naar een video die je wilt streamen via AirPlay. Gevonden? Klik dan op het casten-icoontje, een rechthoek met aan de onderkant een pijl die naar boven is gericht. Je ziet dan een lijst met daarin je televisie. Klik erop en de video begint direct af te spelen op je tv.

Het is ook mogelijk om Apple TV+ te gebruiken op een geselecteerd aantal televisies van Samsung, Roku en Amazon Fire TV. Toegegeven: het zijn niet veel modellen en in Nederland zullen weinigen een apparaat van Amazon of Roku in huis hebben. Op de site van Apple is een lijst te vinden met alle televisies en apparaten die worden ondersteund.

De televisies van Samsung ondersteunen zowel AirPlay 2 als de Apple TV-app, dus je kunt zelf kiezen op welke manier je Apple TV+ wilt bekijken. Kies je voor de tweede optie, dan kun je vaak met een druk op de smartknop op je afstandsbediening navigeren naar Apps. Hier kun je zoeken naar de Apple TV-app.

0 Reactie(s) op: Op deze apparaten kun je Apple TV+ bekijken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.