Zo kijk je Disney+ op je tv

Door: Laura Kempenaar | 16 september 2019 17:34

blu ray film kijken tv
Apps & Software

Inhoudsopgave

 1. Aanmelden
 2. Je hebt een smart-tv
 3. Je hebt geen smart-tv, maar wel een PlayStation 4 of Xbox One
 4. Geen smart-tv of game-console?
 5. Wat staat er op Disney+?

Disney+ kwam vorige week geheel onverwacht eerder uit in Nederland, met als nog grotere verrassing dat je de dienst twee maanden lang gratis kan gebruiken. Zo kun je zorgen dat je op je televisie kunt genieten van Disney+.

Er zijn meerdere wegen naar Rome, die afhankelijk van je televisie heel gemakkelijk of iets ingewikkelder zijn. Wil je gebruikmaken van Disney+, dan is het verstandig om eerst de app (Android en iOS) te downloaden op je telefoon of de site op de pc te openen. Het is namelijk nodig om een account aan te maken voor Disney+ en vaak is het wat ingewikkeld tikken op de televisie.

Aanmelden

Zodra je deze opent, kun je je voor de dienst aanmelden. Je deelt hiervoor je e-mailadres met Disney, voert een wachtwoord in en dan ga je door naar de betaling. Je betaalt in eerste instantie niets, maar op 11 november wordt je gratis abonnement omgezet naar een betaald abonnement à 6,99 euro per maand. Je betaalt het zoals andere apps in de App Store of Google Play. Als je je aanmeldt via de site van Disney+ kun je betalen met creditcard, iDeal of Paypal.

Nu je een account hebt, kijk dan welke situatie op jou van toepassing is om deze op je televisie te gebruiken:

Je hebt een smart-tv

Als je een smart-tv hebt, dan zijn er twee manieren om Disney+ te kijken. In de applicatiewinkel van je smart-tv zelf zal je Disney+ als losse applicatie kunnen downloaden. Je hoeft na de download alleen maar in te loggen met je e-mailadres en wachtwoord en je kunt beginnen met kijken. Navigeren door menu’s doe je met de pijltjestoetsen op je afstandsbediening. Bovendien is je televisie slim, waardoor je Disney+ ook kunt aanzetten door je smartphone te gebruiken, dat kan via Airplay (Apple) of Chromecast (Android). Zie hiervoor de beschrijving bij punt 3.

Je hebt geen smart-tv, maar wel een PlayStation 4 of Xbox One

Smart-tv’s hebben een applicatiewinkel, maar datzelfde geldt voor consoles PlayStation 4 en Xbox One, die ook in deze ‘testperiode’ al de app aanbieden. Het nadeel ten opzichte van een smart-tv is dat je wel je console en je televisie aan moet hebben om te kijken, maar zonder smart-tv is het juist heel handig om de console te gebruiken om naar films en series van onder andere Star Wars, Marvel en Pixar te kijken. Je gebruikt de controller om door de menu’s te navigeren.

Geen smart-tv of game-console?

Heb je zowel geen smart-tv als game-console, dan hoef je alsnog niet per se alleen via je telefoon te kijken naar Disney-klassiekers als Belle & het Beest en Aladdin. Je kunt gebruikmaken van een Chromecast. Dit is een rond apparaatje dat vanaf 39 euro te koop is en waarmee je via WiFi media kunt streamen. Als je een HDMI-port in je televisie hebt, dan kun je de Chromecast hierop aansluiten. Vervolgens kun je via de app in de telefoon het ‘chromecast’-icoontje selecteren voor je de film of serie aanzet. Zorg wel dat je met je telefoon op hetzelfde WiFi-kanaal zit.

Als laatste optie heb je ook de mogelijkheid om je pc of laptop via een HDMI-kabel aan de televisie te koppelen. Hiermee gebruik je je tv in feite als een extra monitor voor je Windows 10-apparaat.

Chromecast (2018)

Wat staat er op Disney+?

Omdat Disney+ tot 11 november als proefversie beschikbaar is, biedt Disney nog niet het volledige aanbod van films en series aan. Wil je weten wat er straks allemaal te kijken is op Disney+? Neem dan ons overzicht even door.

3 Reactie(s) op: Zo kijk je Disney+ op je tv

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 16 september 2019 23:05 PANTA
  Even een correctie. Het verbinden via een HDMI kabel is geen optie. De resolutie van de telefoon wordt dan aangehouden, maar uitgerekt over een 32, 40, 42 inch TV afhankelijk wat je hebt. Beeldkwaliteit is dan vér onder aangenaam kijkgenot. Desktop modus van telefoon in HD werkt ook niet. Net zoals Netflix heeft Disney+ een protocol waardoor het scherm zwart blijft bij HD projectie.

  Chromecast is de enige optie op dit moment als je geen smart TV en spelconsole hebt.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 17 september 2019 15:47 Mirmir
  Zojuist Disney aan de telefoon gehad omdat via mijn chromecast hij bleef bufferen en het niet lukte.
  Antwoord: Ze ondersteunen de chromecast V3 NIET.
  Best jammer…….
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 17 september 2019 16:18 Joris Peterse
  @Mirmir Bij mij werkte het prima op dezelfde generatie Chromecast. Het enige dat ik merkte is dat ik wel m'n (Nederlandse) VPN-connectie uit moest zetten. Disney blokkeerde deze.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.