Zo kom je aan gratis beeldmateriaal

Door: evi-maquoi | 19 december 2018 12:56

Het beroemde standbeeld van Abraham Lincoln
How To

Heb je een eigen blog of website? Die wil je daar ongetwijfeld leuk beeldmateriaal op hebben. Er bestaan heel wat beeldbanken waar je foto’s kunt kopen, maar gelukkig bestaan er ook nog gratis alternatieven die helemaal legaal zijn. We schotelen je drie mogelijkheden voor om gratis beeldmateriaal te regelen voor je website of blog.

Google

Eén van de makkelijkste pistes om beeldmateriaal op te zoeken? Google! Je typt simpelweg je zoekterm in om vervolgens op Afbeeldingen te klikken. Let op, je kunt niet alle beelden die je hier vindt zomaar gebruiken! Om met rechtenvrije afbeeldingen aan de slag te gaan, tik je bovenaan op Tools. Er verschijnt een extra knoppenbalk. Hier kun je onder andere filteren op Grootte, Kleur en Type en … nog belangrijker: Gebruiksrechten. Kies voor een van de vier mogelijkheden om zeker te weten dat je de gevonden beelden mag gebruiken op je eigen website of blog.

Kies voor beelden die gelabeld zijn voor hergebruik. Dan zit je helemaal safe.

Pixabay

Vind je niet onmiddellijk wat je zoekt? Er bestaan ook beeldbanken waar je gratis beeldmateriaal kunt downloaden. Pixabay is een prima voorbeeld. Surf naar www.pixabay.com en voer je zoekterm in. Dat mag gewoon in het Nederlands. Er zitten ruim 1,4 miljoen kwalitatieve foto’s en illustraties in de database. Heb je een passende foto gevonden? Via de knop Gratis download krijg je de beschikbare bestandsafmetingen te zien. Kies de geschikte grootte en ga verder met Downloaden. Wil je het bestand met de hoogste resolutie hebben, dan moet je je eerst gratis registreren.

Alle beelden via Pixabay vallen onder Creative Commons-licentie en zijn ook commercieel vrij te gebruiken.

Pexels

Mag het wat abstracter en professioneler? Pexels is een geweldige verzameling van professionele beelden. Surf naar www.pexels.com en voeg je zoekterm in het Engels in. Je vindt er heel veel moderne foto’s en kunstzinnige werken. Ideaal als je bijvoorbeeld nog achtergrondfoto’s voor je website nodig hebt. Om een afbeelding in hoge resolutie op te slaan, klik je gewoon op Free download. Of laat je cursor even op het pijltje hangen om de verschillende formaten te zien. Registreren is niet nodig.

Als je écht fraaie beelden nodig hebt, moet je Pexels eens proberen.

0 Reactie(s) op: Zo kom je aan gratis beeldmateriaal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.