Zo krijg je een andere achtergrond in Skype

Door: dirk-schoofs | 26 september 2020 09:55

How To

Nu de populariteit van videobel-apps in rap tempo toeneemt, heeft Microsoft enkele nieuwe functies toegevoegd aan de Skype-desktopclient. Zo zit er in de nieuwste update van de klassieke Skype voor Windows en macOS een webcam-effect om de achtergrond te vervagen en om een andere achtergrondomgeving te faken.

Stap 1: Instellingen

Softwareproducenten van videobel-apps proberen en masse te overtuigen met allerlei nieuwe features. Zo is het in de laatste versie Skype voor Windows, macOS en Linux het mogelijk om de achtergrond te personaliseren. Je kunt die versie hier downloaden of updaten. Heb je Skype eerder vanuit de Microsoft Store gedownload, dan is de achtergrondfunctie niet beschikbaar. Let dus op welke versie van Skype je gebruikt. Het vervagen van de achtergrond lijkt op het bokeh-effect. De volledige achtergrond wordt vager, zodat de anderen geen duidelijk beeld krijgen van je interieur. Alles wordt vager, behalve degene voor de camera. Start Skype voor Windows of Skype voor macOS en klik op het menupictogram, dat zijn de drie kleine puntjes, om naar de Instellingen te gaan.

Via de instellingen kun je het vervagen van de achtergrond instellen.

Stap 2: Achtergrond vervagen

In deze instellingen selecteer je het onderdeel Audio en video. Hier kun je de optie Mijn achtergrond vervagen voor alle oproepen inschakelen. In sommige versies moet je het achtergrondeffect Blur selecteren. Wanneer je al in een videogesprek zit, kun je deze optie ook activeren zonder naar de instellingen te gaan. Klik met de rechtermuisknop op het videopictogram zodat er een voorvertoning van de webcam opent. Onder dit kleine voorbeeldvenster kun je de vervaging activeren.

Wat er ook achter je staat, met de functie Blur ingeschakeld, wordt dat onscherp gemaakt.

Stap 3: Nep-achtgrond

In plaats van de achtergrond te vervagen, kun je de omgeving ook customizen. Op Shutterstock mag je bijvoorbeeld een gratis pakket van vijftig virtuele achtergronden downloaden. En wie van reizen houdt, kan gratis achtergronden van lounges, luchthavens of populaire bestemmingen vinden bij The Points Guy. Terug in Skype ga je naar de Instellingen bij Audio en video en gebruik je de plusknop bij Achtergrondeffect kiezen. In het venster Afbeelding toevoegen navigeer je naar het gewenste afbeeldingsbestand. De achtergrond wordt automatisch bijgewerkt voor het gesprek dat je voert. Op die manier kun je verschillende achtergronden klaarzetten. Wil je de achtergrond die je hebt geüpload verwijderen, dan klik je op het witte kruisje in de rechterbovenhoek van de afbeeldingen.

Je kunt verschillende achtergronden klaarzetten voor later gebruik.

0 Reactie(s) op: Zo krijg je een andere achtergrond in Skype

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.