Google Maps op je Apple Watch: zo werkt dat

Door: Justin Doornekamp | 10 oktober 2020 09:22

Google Maps
How To

Google komt zijn belofte uit augustus na om Google Maps weer beschikbaar te maken voor de Apple Watch. Sinds 2017 was de navigatie-app niet meer te gebruiken op het slimme horloge van Apple. Google heeft nooit uitgelegd waarom deze keuze destijds werd gemaakt. Gelukkig kun je de app nu weer downloaden voor de Apple Watch. Wij leggen uit hoe dat werkt.

Met Google Maps op een Apple Watch kun je al wandelend, fietsend of autorijdend navigeren naar plekken die je voorafgaand aan je reis hebt opgeslagen. Je telefoon kun je dus voortaan gewoon in je zak laten zitten.

Alleen opgeslagen routes

Alleen de belangrijkste functies van Maps zijn op het horloge terug te vinden. Wil je de complete app gebruiken, dan heb je alsnog je telefoon nodig. Ook voor spontane tripjes, die je niet hebt opgeslagen op je Apple Watch, heb je je smartphone nodig om op je horloge te kunnen navigeren. Dit in tegenstelling tot de Kaarten-app van Apple, waarmee je aan de hand van Siri direct op je Apple Watch een route naar je werk of andere locatie kunt starten zonder dat je daarvoor eerst je iPhone erbij moet pakken.

Verwacht dus geen complete Maps-ervaring op je smartwatch, maar de app kan zeker een goed alternatief zijn voor gebruikers die de Kaarten-app van Apple niks vinden.

Zo installeer je de app

Om Google Maps op je Apple Watch te krijgen, moet je de iPhone-versie van de app updaten naar de laatste versie, te weten 5.52. De app kun je hier in de App Store downloaden. Vervolgens kun je in de Watch-app op je iPhone zoeken naar beschikbare apps. In dit lijstje vind je nu Google Maps, die je vanuit hier direct op je horloge kunt zetten. Je horloge moet wel minstens draaien op watchOS 5. Heb je de eerste Apple Watch, dan kun je de navigatie-app van Google dus niet gebruiken.

De integratie van Google Maps in het CarPlay Dashboard is overigens ook verbeterd, zo kondigde Google aan. De navigatie-app biedt nu meer opties in de auto. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens het navigeren muziek of je agenda bekijken.

Hoewel Google Maps na drie jaar dus weer beschikbaar is voor de Apple Watch, zijn er nog veel andere bekende apps die jaren geleden op mysterieuze wijze zijn verdwenen en niet zijn teruggekeerd naar het horloge. Zo zijn de officiële Twitter- en Amazon-apps nog steeds niet beschikbaar op de Apple Watch.

0 Reactie(s) op: Google Maps op je Apple Watch: zo werkt dat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.