Zo krijg je je Google Play notificaties terug

Door: Wesley Akkerman | 08 maart 2020 13:04

Google Play
How To

Google heeft onlangs besloten dat je minder Google Play notificaties krijgt. De downloadwinkel liet namelijk altijd een bericht achter wanneer een app (automatisch) geüpdatet was terwijl je telefoon of tablet aan het opladen was. Die notificaties verschijnen nu niet meer in beeld. Vond je dat toch wel handig? Dan hebben we een toffe app voor je: AppNotify.

We zijn een voorstander van twee dingen: duidelijkheid en opgeruimde telefoonschermen. Die dingen gaan niet altijd hand in hand, aangezien applicaties maar al te graag aandacht willen. Meestal met een goed doel, zodat je op de hoogte bent van de meest recente wijzigingen. Maar Google Play, de digitale Android-winkel, kan het nog wel eens bont maken met alle notificaties wanneer je je telefoon oplaadt. Daarom heeft Google besloten dat die berichtjes niet meer in het beeld van je smartphone verschijnen, tijdens en na het opladen van je apparaat. Zo blijft je scherm netjes en opgeruimd.

Dat is leuk en aardig, maar dit gaat nu wel ten koste van de duidelijkheid. Want door het weghalen van die notificaties, kun je niet meer zien dat een app geüpdatet is. Zo weet je dus niet of je al toegang hebt tot nieuwe functies en kun je ook niet meer snel achterhalen of een app kapotgegaan is door een onlangs uitgebrachte update. Daar heeft appontwikkelaar Braden Farmer wat op bedacht. Hij bracht AppNotify uit. Dit is een app die de Google Play notificaties kan terughalen voor de mensen die liever een rommeliger scherm hebben, maar dan wel duidelijkheid hebben.

Google Play notificaties terugkrijgen

Als je de app eenmaal geïnstalleerd hebt – je haalt hem uit Google Play – dan zie je meteen dat die functioneert zoals de downloadwinkel dat vroeger deed. Alle geüpdatete applicaties verschijnen namelijk in een stille notificatie (stil als in: je geluid voor notificaties gaat niet af), zodat je na het opladen kunt zien wat je telefoon allemaal uitgespookt heeft. Naast apps die je via Google Play updatet, krijg je ook te zien welk apps je buiten de Store om geüpdatet hebt. Nu is het niet altijd handig om apps buiten Google Play om te downloaden, maar power users weten er wel raadt mee. En voor hen is deze optie waarschijnlijk ontzettend waardevol in het kader van overzicht.

Verder is het cool om te weten dat de app honderd procent gratis te gebruiken is. Er zijn geen advertenties en je hoeft ook geen geld te doneren. Mocht je je Google Play notificaties dus missen, dan is dit de app die je zo snel mogelijk op je Android moet zetten.

Notificaties
Appnotify

0 Reactie(s) op: Zo krijg je je Google Play notificaties terug

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.