Zo krijg je Android-apps op je pc

Door: dirk-schoofs | 12 december 2019 09:49

Android 10-update voor Samsung-smartphones
How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Wil je Android-games spelen met een toetsenbord en muis of met een gamepad? Dat kan als je een Android-emulator op je computer installeert. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over de opslagcapaciteit of de levensduur van de batterij en je gamet op een royaal scherm. KoPlayer is zo’n gratis oplossing waarbij de focus ligt op gaming. De emulator draait als een zonnetje en je kunt hem natuurlijk ook gebruiken voor andere apps.

Tip 01: Installatie

Het installatieproces van een Android-emulator kan soms technisch ingewikkeld zijn. Door deze complexiteit hebben de afgelopen jaren enkele vaste waarden zoals Andy en AmiduOS de handdoek in de ring gegooid. Daarom willen we graag weten wat KoPlayer, een verfrissende nieuwkomer, te bieden heeft. Het Chinese KoPlayer Inc. brengt dit product onder het motto ‘Speel groter, speel slimmer’. Ontspan, want de installatie en de configuratie van deze emulator verlopen bijzonder vlot. Download versie 2.0 op www.koplayer.com. Nadat je klaar bent met het binnenhalen van de 617 MB, open je het bestand. De installer werkt in vier talen: Engels, Indonesisch, Thai en Vietnamees. De setup waarschuwt dat de emulator veel schijfruimte in beslag neemt en vraagt of je de software misschien op externe schijf wilt installeren. Wij houden het bij onze harde schijf, kiezen Engels en accepteren de algemene voorwaarden. Hierdoor komen we automatisch in de leidraad voor beginners.

Koplayer
Tip 01 De installer vraagt op welk schrijfstation hij de emulator mag plaatsen.

Tip 02: Beginnersgids

In deze gids leer je enkele basisvaardigheden om de emulator soepel te gebruiken. Gamen via het toetsenbord schakel je in en uit via F12. Om in te zoomen druk je de Ctrl-toets in combinatie met het muiswieltje. De gids toont hoe je een gamepad met joystick configureert. Er is ook een soort paniekknop, de zogenaamde Boss-key, een toetsencombinatie om snel het scherm te laten verdwijnen. En je leert wat de ideale resolutie voor jouw pc is. De laatste slide toont hoe je bestanden en foto’s van je pc op het virtuele Android-toestel plaatst. Als je alles hebt begrepen, klik je op de knop Got it. Enkele seconden later draait Android 6.0 Marshmallow op je pc.

Ko player
Tip 02 Je kunt de beginnersgids ook gewoon overslaan.

Beperking

Niet alle games werken goed in deze emulator die op een desktopcomputer draait. Dan hebben we het over games die accelerometer aanspreken en waarbij het belangrijk is hoe je het Android-apparaat daadwerkelijk in je handen houdt. Games waarbij je het toestel naar links of rechts moet kantelen, kun je niet zomaar besturen vanuit de computer. We denken bijvoorbeeld aan 3D Bike Rider.

Je kunt meerdere Android-sessies tegelijk spelen, een functie die de meeste emulators missen

Tip 03: Bureaublad

Daarna kom je op het bureaublad, wat ze hier het Home-screen noemen. Op dit bureaublad staan al enkele koppelingen naar System tool, Browser, Root Explorer en Google Play Store. Bovenaan in het midden staan nog eens twee knoppen, een die je terug naar het Home-screen brengt en één die de ‘hot’ games uit Google Play tevoorschijn haalt. Niets is makkelijker om vanaf die laatste weergave een game te installeren. Klik gewoon op de knop Download onder de titel die je wilt hebben. Links en rechts bevinden zich twee donkere balken. Aan de rechterkant bevat de balk drie knoppen. De bovenste schakelt tussen de geopende apps, want je kunt meerdere Android-sessies tegelijk spelen, een functie die de meeste Android-emulators missen. De knop in het midden toont het bureaublad en de onderste is de terug-knop.

Bureaublad
Tip 03 Op het Home-screen staan al vijf pictogrammen.

Tip 04: Linkerbalk

In de linkerbalk vind je onderaan de knop om de schermvullende modus te openen. Dit is de fijnste manier om schermbreed van een game met veel details te genieten. In deze modus verdwijnen de linker- en rechterbalk, maar die komen weer tevoorschijn wanneer je de muisaanwijzer tegen de rand van het scherm houdt. Daarboven staat een knop om het menu te laten verschijnen of verdwijnen; hier vind je ook nog de plus- en minknop om het geluidsvolume te regelen. Bovenaan in de linkerbalk vind je de Shake-knop; die gebruik je bij apps die een functie hebben waarbij je met het toestel moet schudden. KoPlayer vertrekt standaard van een horizontaal gericht scherm; met de knop Rotate zet je het scherm rechtop. Er is ook nog een knop om de webcam te activeren en een knop om je huidige gps-locatie te situeren, al werkte die laatste functie bij ons niet. De overige vier knoppen in de linkerbalk komen dadelijk aan bod: Keyboard, Load apk, Shared Folder, Screenshot.

Linkerbalk
Tip 04 In schermvullende modus komen de balken tevoorschijn als je de muisaanwijzer naar de rand brengt.

0 Reactie(s) op: Zo krijg je Android-apps op je pc

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.