Zo krijg je Android-apps op je pc

Door: dirk-schoofs | 12 december 2019 09:49

Android 10-update voor Samsung-smartphones
How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Tip 05: Apps installeren

Om een app te installeren die niet in het tabblad Hot staat, ga je naar het Home-screen. Daar open je Google Play en je gebruikt de ingebouwde zoekmachine van dit platform om bij de juiste app te komen. Daar klik je op de groene Install-knop en klaar. Je ziet hoe de emulator de app downloadt en even later staat de app op het bureaublad. Apps van Google Play worden automatisch op het virtuele toestel geïnstalleerd, terwijl je apps van andere bronnen handmatig moeten installeren. In dat laatste geval moet je over het apk-bestand beschikken. Er zijn veel websites die apk-downloads aanbieden. Je kunt dat bestand beter eerst even downloaden in Windows. Daarna gebruik je in KoPlayer de knop Load apk zodat je het binnengehaalde apk-bestand kunt uitvoeren in Android. Even later staat ook deze app op het Home-screen. Om een app te verwijderen, klik je er met de linkermuisknop op; je houdt de muisknop ingedrukt tot de vraag verschijnt of je de app echt kwijt wilt.

Tabblad Hot
Tip 05 Vanuit het tabblad Hot kun je rechtstreeks enkele populaire games installeren.

Tip 06: Gallery

Uiteraard kun je schermafbeeldingen nemen vanuit Windows, maar KoPlayer heeft ook een knop die screenshots neemt die netjes binnen de grenzen van het virtuele Android-toestel passen. Schermafbeeldingen die je neemt via de knop met het schaartje worden automatisch opgeslagen in Gallery. Om Gallery te openen begin je op het Home-screen en open je het item Systeem tool. Daar vind je de toegang tot Gallery, Camera, Music, Downloads en Settings. Als je de Gallery opent, vind je daar vier vooraf geïnstalleerde afbeeldingen en de schermafbeeldingen die je daarnet hebt gemaakt. Aan de rechterbovenkant staan drie puntjes om de afbeelding in een diashow te tonen, te selecteren, te roteren, te verwijderen of af te drukken.

Koplayer 2.0
Tip 06 In de Gallery zitten al vier standaard afbeeldingen.

Wantrouw de fixer!

KoPlayer heeft een ingebouwde probleemoplosser. De Detect & fix tool verschijnt automatisch wanneer er een probleem optreedt bij het opstarten van het geëmuleerde Android-toestel. We raden af deze tool te gebruiken. In onze test loste deze fixer geen problemen op. Integendeel: hij installeerde ongevraagd enkele programma’s in ons Windows 10-systeem die zich moeilijk lieten verwijderen. Bij opstartproblemen kun je beter de uninstaller gebruiken en daarna KoPlayer opnieuw installeren.

Fixer
De Detect & fix tool verschijnt uit zichzelf wanneer de emulator niet opstart.
Games draaien vlot, maar bestanden uitwisselen tussen de pc en het geëmuleerde toestel is iets anders

Tip 07: Bestanden uitwisselen

Games draaien vlot, maar bestanden uitwisselen tussen de computer en het geëmuleerde toestel is iets anders. Eerst klik je op de knop Shared Folder om een map op de harde schijf van je pc te selecteren die als een uitwisselstation dienstdoet. De bestanden die je daarin plaatst vanuit Windows Verkenner, kun je daarna in Android terugvinden via de tool Root Explorer die op het Home-screen staat. Via Root Explorer navigeer je naar mnt / asec / share. En daar vind je uiteindelijk de gedeelde bestanden die je dan opent via het menu dat onder de knop met de drie puntjes zit. Soms moet je ontzettend diep graven om tot bij bepaalde bestanden te komen. Zo zochten we bijvoorbeeld naar de plaats waar de schermafbeeldingen staan. Door zo’n afbeelding te selecteren en de info op te vragen, lezen we dat deze in /storage/emulated/0/Pictures/Screenshots zitten. Kortom, de uitwisselfunctie werkt verre van intuïtief.

bestanden uitwisselen
Tip 07 Het is even zoeken waar de bestanden van de gedeelde map uiteindelijke belanden.

Tip 08: Toetsenbord

Met de knop Keyboard kun je verschillende knoppen voor de bediening instellen. Op die manier speel je zonder problemen via het toetsenbord. Voor hulp daarbij bekijk je best even de afzonderlijke ondersteuning onder de link How To Edit. Hier leer je hoe je de muis en het toetsenbord het beste configureert voor shooters of om een gamepad na te bootsen. Daarnaast is het mogelijk om een gamepad met joystick aan te sluiten voor een leukere speelervaring.

Tip 09: Geavanceerde opties

KoPlayer werkt met adaptieve schermresoluties. Daardoor kun je meteen aan de slag zonder je te bekommeren om allerlei instellingen. Achteraf kun je de systeeminstellingen nog fijnregelen. Om de configuratie aan te passen, klik je op de knop Menu in de rechterbovenhoek en dan kies je Software Settings. In het tabblad General stel je de resolutie in en daar kies je ook de combinatie voor de Boss Key. Afhankelijk van de hoeveelheid ram-geheugen die je machine bevat, kun je de emulatie vlotter laten draaien door het werkgeheugen te verhogen in het tabblad Advance. Je hebt daar ook de mogelijkheid om te kiezen tussen vier voorinstellingen. Wij hebben KoPlayer hier ingesteld op de modus Speed. In Attributes vind je info over het merk en type toestel dat KoPlayer emuleert; hier kun je zelfs een imei-nummer (international mobile equipment identity) oproepen, een soort serienummer van het geëmuleerde toestel.

software settings
Tip 09 In de geavanceerde instellingen bepaal je hoeveel geheugen KoPlayer mag innemen.

0 Reactie(s) op: Zo krijg je Android-apps op je pc

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.