Zo kun je alle Google-gegevens downloaden en verwijderen

Door: Chwhynny Overbeeke | 14 augustus 2017 11:16

How To

Google weet ontzettend veel over ons. Deze data wordt door Google gebruikt om een gepersonaliseerde gebruikerservaring aan te bieden, maar ook om bijvoorbeeld doelgerichter te kunnen adverteren. Hier laten we zien hoe je je verzamelde Google-gegevens kunt inzien, downloaden, en verwijderen.

Je Google data downloaden

Om de gegevens die Google via haar eigen producten en diensten over jou verzameld heeft te downloaden, moet je op deze webpagina zijn. Log in met je Google-account en kies welke Google-producten je wilt archiveren. Je kunt per product details en opties selecteren door op het omlaag wijzende pijltje te klikken. Klik op Volgende om verder te gaan.

Nu moet je een bestandstype kiezen voor de download. Om ervoor te zorgen dat het bestand niet te groot wordt, kun je het archief opsplitsen. Het archief kan vervolgens via een downloadlink naar je e-mailadres verzonden worden, of je kunt het archief toevoegen aan de clouddiensten Google Drive, Dropbox of Microsoft OneDrive.

Google data inzien

Google houdt data bij over je internetgedrag en -activiteiten. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je met een Google-account ingelogd bent op een app of dienst, op zowel desktop als smartphone. Voorbeelden van data die wordt bijgehouden zijn je zoekopdrachten, welke video’s je op YouTube bekeken hebt, je locatiegeschiedenis, enzovoorts.

Deze informatie kun je bekijken via de Mijn activiteit pagina. De gegevens kunnen gefilterd worden op datum of product, zodat je sneller je gegevens kunt doorzoeken.

Google data verwijderen

Deze data kan volgens Google niet door derden worden ingezien, maar sommige mensen willen het toch liever gewoon verwijderen. Dit kun je doen door op de Mijn activiteit pagina in te loggen met je Google-account. Klik op het hamburgermenu en selecteer Activiteit verwijderen op basis van. Klik op het drop-downmenu en kies Aangepast of Onbeperkt. Klik op Voor en kies de huidige datum. Vervolgens worden alle gegevens verwijderd.

Als je überhaupt niet wilt dat Google dergelijke data verzamelt, moet je op de Mijn activiteit pagina inloggen met je Google-account en in het hamburgermenu Activiteitsopties selecteren. Hier kun je alle soorten informatie die je niet met Google wilt delen uitschakelen. Kies in de pop-up de optie Onderbreken om het verzamelen van de data volledig uit te schakelen.

0 Reactie(s) op: Zo kun je alle Google-gegevens downloaden en verwijderen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.