Zo kun je audio dempen in Chrome-tabbladen

Door: Chwhynny Overbeeke | 21 april 2017 10:28

How To

Het komt maar al te vaak voor dat je plotseling gestoord wordt door audio die wordt afgespeeld in een tabblad dat je zojuist geopend hebt. Dat kan heel vervelend zijn. Maar er is hoop: je kunt audio dempen in Chrome-tabbladen. Hier lees je hoe.

Als je regelmatig links in een nieuw tabblad opent, zul je waarschijnlijk vaak te maken krijgen met geluid dat zomaar ineens wordt afgespeeld. Je kunt natuurlijk het geluid van je computer uitschakelen, maar als je naar iets anders zit te luisteren of toch systeemgeluiden en notificaties wilt kunnen horen, is dat geen goede optie.

Je kunt natuurlijk ook de tabbladen die je geopend hebt nalopen om te zien waar de audio precies vandaan komt zodat je de geluidsbron (zoals bijvoorbeeld een video) op de webpagina kunt uitschakelen. Je kunt precies zien welk tabblad audio aan het afspelen is doordat er in de rechterbovenhoek van het tabblad een luidsprekertje wordt weergegeven.

Maar vaak is dat een heel gedoe, omdat binnen het juiste tabblad op de webpagina zelf vaak flink moet scrollen en / of zoeken om de boosdoener te vinden. Gelukkig is het mogelijk om in de Chrome het geluid van je tabbladen te dempen, per tabblad.

Audio dempen in Chrome

Wanneer je in Chrome een of meer tabbladen open hebt staan, kun je het geluid van een specifiek tabblad dempen door er met de rechtermuisknop op te klikken en Tabblad dempen te kiezen.

Je kunt dan meteen ook heel eenvoudig zien welke tabbladen precies gedempt zijn, omdat er in de rechterbovenhoek van het tabblad een icoontje verschijnt. Als je er met je muis overheen gaat, krijg je de tekst De audio van dit tabblad wordt gedempt te zien.

Let op: Als je een tabblad dempt en vervolgens zelf probeert om een video of audio af te spelen, zal hiervan ook het geluid gedempt worden totdat je het dempen opheft.

Audio dempen in Chrome
Aan de hand van een icoon kun je zien of tabbladen gedempt zijn of niet.

Dempen opheffen

Als je de audio van een tabblad niet langer wilt dempen, hoef je alleen maar met de rechtermuisknop op het tabblad in kwestie te klikken en Dempen tabblad opheffen te kiezen. Het icoon verdwijnt dan, en alle audio op het tabblad zal weer gewoon worden afgespeeld.

Let op: Het dempen van een tabblad wordt automatisch opgeheven als je binnen dat tabblad vanuit de adresbalk naar een andere website navigeert. Als je binnen het tabblad op een link op de webpagina klikt, blijft het tabblad echter gedempt.

0 Reactie(s) op: Zo kun je audio dempen in Chrome-tabbladen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.