Zo kun je de downloadlocatie van Chrome wijzigen

Door: Chwhynny Overbeeke | 17 maart 2017 10:30

How To

Standaard worden bestanden die je in de Chrome-browser downloadt opgeslagen in de Downloads map van je gebruikersaccount. Je kunt echter de standaard downloadlocatie van Chrome wijzigen, mocht je dat willen. Op die manier worden bestanden voortaan in de door jouw gekozen map opgeslagen.

Bestanden die in de Chrome-browser van Google gedownload worden, worden automatisch in de standaard downloadlocatie opgeslagen. Deze locatie kun je wijzigen, zodat alle bestanden die je daarna downloadt voortaan opgeslagen zullen worden waar jij dat wilt.

Standaard downloadlocaties van Chrome

Als je de standaardinstellingen van Chrome niet gewijzigd hebt, worden bestanden standaard naar de volgende locaties op je computer gedownload.

Als je gebruikmaakt van Windows:
\Users\<gebruikersnaam>\DownloadsAl je gebruikmaakt van macOS:
/Users/<gebruikersnaam>/DownloadsAls je gebruikmaakt van Linux:
home/<gebruikersnaam>/DownloadsDe standaardlocatie voor downloads kun je makkelijk veranderen.

Standaardlocatie wijzigen

Je kunt op je Mac of pc een locatie selecteren waar gedownloade bestanden standaard moeten worden opgeslagen, of je kunt ervoor kiezen om voor elke individuele download een specifieke locatie selecteren.

Open Chrome en klik in de rechterbovenhoek van het browservenster op het menu met de drie puntjes en kies Instellingen. Klik onderaan het scherm op Geavanceerde instellingen weergeven.

In het onderdeel Downloads kun je je downloadinstellingen veranderen door op Wijzigen te klikken en de locatie te selecteren waar downloads voortaan terecht moeten komen.

Per download kiezen

Als je liever wilt dat er elke keer dat je een bestand downloadt om een downloadlocatie gevraagd wordt, kan dat ook. Hiervoor moet je het vakje bij Voorafgaand aan een download vragen waar een bestand moet worden opgeslagen aanvinken.

0 Reactie(s) op: Zo kun je de downloadlocatie van Chrome wijzigen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.