Zo kun je de Netflix-ondertiteling aanpassen

Door: Martin Gijzemijter | 19 januari 2018 08:55

Netflix
How To

Dat we films en series voorgeschoteld krijgen met ondertitels, dat zijn we al gewend sinds de tijd dat Loeki de Leeuw nog op televisie was. Dat je ondertitels van uitgezonden beelden ook volledig kunt aanpassen aan je eigen stijl en behoeften, dat is pas mogelijk sinds het streaming-tijdperk. Netflix-ondertiteling aanpassen? Ook je favoriete streamingdienst biedt die mogelijkheid.

Stap 1: Profielafhankelijk

De eigenschappen van je ondertitels kun je zowel in je browser aanpassen als op je smartphone. Applicaties van Netflix op bijvoorbeeld je set-top-box of smart-tv bieden deze aanpassingsmogelijkheden vaak niet. Maar gelukkig zijn de eigenschappen van ondertitels gekoppeld aan je profiel, dus als je de instellingen aanpast op je smartphone of via je internetbrowser, zullen ze ook op de andere apparaten waarop je Netflix gebruikt worden aangepast. Die wetenschap kan je een hoop frustratie en raadsels schelen – want zo zijn er wel meer instellingen die profiel-breed worden doorgevoerd.

Stap 2: Taal

Je kunt het uiterlijk van de ondertitels op Netflix aanpassen, maar de taal waarin ze worden weergegeven ook. Om dit te doen log je in op de site van Netflix (of open je de app op je smartphone) en klik je op profielnaam bovenin en vervolgens op Account in het menu daaronder. Scrol nu helemaal naar beneden en kies voor de optie Taal. Vervolgens kies je de taal van je keuze. Als de film of video beschikbaar is in de taal van je keuze, dan zal deze taal automatisch worden gekozen. Is dat niet het geval, dan pakt Netflix automatisch de ondertitels die horen bij de taal van je keuze.

Door de juiste taal te kiezen, pakt Netflix er automatisch de juist ondertitel bij.

Stap 3: Lettertype en kleuren

Om het uiterlijk van je ondertitels aan te passen, ga je wederom naar het menu Account binnen je profiel. Ditmaal klik je onderin op Weergave van ondertitels (het menu op je smartphone is identiek aan het menu in je browser). Je kunt nu het lettertype en de kleur aanpassen waarin de ondertitels worden getoond. Daarnaast kun je de tekstgrootte aanpassen, een schaduw toekennen aan de letters in de ondertitel of een balkje met een kleur achter de ondertitels plaatsen als deze niet zo goed te lezen zijn. Je hoeft niet bang te zijn om iets verkeerd in te stellen, je kunt namelijk altijd nog klikken op Opnieuw instellen als standaard om terug te keren naar de originele instellingen.

Hoe de ondertitels eruit komen te zien, kun je helemaal naar jouw wensen aanpassen.

0 Reactie(s) op: Zo kun je de Netflix-ondertiteling aanpassen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.